AcasăCORONAVIRUSMedicul Emilian Imbri, semnal de alarmă. „Văd o relaxare. Sper să nu...

Medicul Emilian Imbri, semnal de alarmă. „Văd o relaxare. Sper să nu fie semnul acela de tsunami”

”Este o relaxare. Sper să nu fie semnul acela de tsunami”

În contextul în care cele mai recente date oficiale venite de la Grupul de Comunicare Strategică, duminică, arătau o scădere a numărului de cazuri noi înregistrare în România, fiind vorba de 1.816 de noi infectări, în timp ce situația la ATI continuă să fie îngrijorătoare – fiind vorba despre 1.020 de pacienți cu coronavirus internați la Terapie Intensivă, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din București a făcut referire la situația actuală de la unitatea medicală pe care o conduce.

Una simțitor diferit față de intervalul precedent. ”Avem în Spitalul Babeș (…) 210 locuri libere, locuri de spital, nu vorbesc de Terapie Intensivă. Ajungem cu tot cu Pipera, care este o locație pentru cazuri foarte ușoare, (…) aproape 300 de locuri. N-am mai avut asemenea situație din aprilie, anul trecut practic”, a anunțat medicul, într-o emisiune la Digi 24.

Emilian Imbri spune că s-a constatat nu de ieri, de azi că lucrurile par să se fi schimbat la nivelul cererii la nivel de internare. ”Nu pot să explic acest fenomen, care a început nu brutal, că nu de ieri s-a întâmplat. Cam de două-trei săptămâni am simțit o relaxare în cererea pe care o aveam la internare. La fel și cazurile cu simptomatologie mai severă, pe care le aveam din plin, cu necesar de oxigen îngrozitor de mare, și acestea s-au rărit ca număr. (…) Lucrurile se pare că s-au mutat pe zona presiunii pe vaccinare”, e de părere Imbri.

Emilian Imbri: Nu cumva să piardă rândul la vaccinare

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din București are o explicație pentru care oamenii ar apela la testele rapide pentru depistarea COVID, pe fondul campaniei de vaccinare aflate în plină desfășurare la nivel național.

”Lucrul ăsta vine să arate că ceva se întâmplă în bine zicem noi. Este o relaxare. Eu sper să nu fie semnul acela de tsunami, retragerea aceea și să urmeze ceva rău. Nu ar avea de ce să se întâmple acest lucru. Dar se explică și prin faptul că persoanele nu se mai duc să se testeze, apelează la testele acelea rapide, își fac singuri, se duc la centrele private, merg să constate dacă sunt astăzi este sau nu pozitiv. (…) Mă gândesc, poate, doresc să evite să afle că sunt pozitivi și nu cumva să piardă rândul la vaccinare”, a mai punctat medicul Imbri.

Conform raportării venite duminică de la GCS, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 10.916 teste RT-PCR (6.491 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.425 la cerere) și 3.586 de teste rapide antigenice.

147 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger