AcasăCORONAVIRUSMăsuri DURE luate de Rafila şi Arafat: carantină pentru nevaccinaţi + apare...

Măsuri DURE luate de Rafila şi Arafat: carantină pentru nevaccinaţi + apare documentul de localizare!

rafila si arafatMăsuri DURE luate de Rafila şi Arafat: carantină pentru nevaccinaţi + apare documentul de localizare!

Şedinţa de urgenţă organizată, duminică, la Guvern, pentru identificarea unor măsuri anti-pandemice, în contextul tulpinii Omicron, a „născut” măsuri ce ar putea părea dure.

Premierul Nicolae Ciucă i-a chemat pe Ministrul Sănătăţii, şeful DSU şi pe alţi oficiali implicaţi în rezolvarea crizei sanitare.

Nevaccinaţii carantinaţi, când intră în România

Alexandru Rafila a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile.

Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte.

România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie. Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și secretarul de stat Raed Arafat.

Aşadar, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile. Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile.

Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile”, a mai zis Rafila.

Ce este formularul de localizare?

Raed Arafat a anunţat, duminică, faptul că România va introduce, din 20 decembrie, formularul de localizare a pasagerului (PLF), implementat deja în alte ţări.

Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat din 20 decembrie. Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există, aşa că România va introduce şi acest tip de formular”, a explicat el.

Luni, CNSU va discuta noile măsuri, urmând a fi apoi supuse votului, a precizat serteraul de stat Raed Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan