AcasăCORONAVIRUSMăștile, obligatorii în Centrul Vechi? Cine evaluează, până la urmă, zonele cu...

Măștile, obligatorii în Centrul Vechi? Cine evaluează, până la urmă, zonele cu aglomeraţie. Orban: ”Aşteptăm deciziile…”

Bucureștenii vor afla – la un moment dat – dacă se va impune purtarea măștilor de protecție și în Centrul Vechi, nu doar în transportul public în comun sau în spațiile publice închise.

”Direcţia de Sănătate Publică este aceea care evaluează zonele cu aglomeraţie, unde nu se pot respecta regulile de protejare, în special distanţa fizică, şi, pe baza acestei evaluări, probabil va formula o solicitare către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea obligaţiei de a purta masca în spaţii deschise, aglomerate”, a replicat premierul Orban, luni, în momentul în care presa a vrut să afle dacă măștile ar trebui să fie obligatorii şi în Centrul Vechi.

Cum e cu concediul prefectului

Întrebat, în contextul în care, în multe judeţe se știe deja ce măsuri suplimentare s-au luat cu privire la acest aspect, la nivelul DSP Bucureşti încă nu a stabilit zonele unde ar trebui să fie purtate măştile în Bucureşti, dar și faptul că prefectul a fost în concediu săptămâna trecută, premierul Orban a dat următorul răspuns: ”Chiar dacă un prefect este în concediu, prefectura este condusă de un subprefect care are delegare. (…) Hotărârea de Guvern a fost publicată din cauza avizului Consiliului Legislativ la trei zile după ce a fost adoptată în şedinţă de guvern, şi asta, într-un fel, a întârziat luarea unor decizii. Aşteptăm deciziile DSP Bucureşti şi sunt convins că Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va lua deciziile cele mai bune pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor”.

Măștile la control în transportul în comun

Cum nu au lipsit situațiile în care în mijloacele de transport în comun s-a constatat că sunt multe persoane care fie nu poartă mască, fie o poartă incorect, șeful Guvernului a anunțat că se vor face controale și în perioada următoare.

”Încă de la adoptarea regulilor de protecţie sanitară în mijloacele de transport în comun, metroul, mijloacele de transport în comun au făcut obiectul unor activităţi de control intense. Prezenţa echipelor de poliţie, jandarmerie, poliţie locală a fost o prezenţă constantă. Această prezenţă va continua şi, în funcţie de informaţiile pe care le avem privitoare la nerespectări, vom mări efectivele pentru realizarea acestor controale şi vom sancţiona pe cei care nu respectă legea”, a mai punctat premierul.

109 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Au apărut primele cireşe pe tarebele din pieţele noastre. Te uiţi şi pleci! Preţul, prohibitiv

Pe tarebele pieţelor din Oradea au apărut primele cireşe din anul 2024. Sunt de import, din America de Sud, iar preţul este unul prohibitiv.O...

Sateliții kamikaze

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022. Tot atunci Rusia a început o operațiune spațială:  a efectuat o serie de lansări...