AcasăCORONAVIRUSMăștile de față: trei mituri demontate

Măștile de față: trei mituri demontate

Pe măsură ce pademia coronavirusului continua să crească în Statele Unite – până în prezent, aproximativ 131.000 de persoane au murit și peste 3 milioane de persoane au fost infectate – dr. Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat  că sprijină guvernele locale care impun utilizarea măștilor de față. Cu toate acestea, mulți americani protestează activ împotriva lor, de teamă că le-ar provoca diferite afecțiuni. Acum, medicii demonstrează că aceste temeri țin de dezinformare.

Măștile pot provoca intoxicații cu dioxid de carbon

Fals, măștile pot fi incomode, dar nu sunt strânse pe față și, prin urmare, nu pot reține dioxidul de carbon creat în timpul respirației. Chiar și tipurile N95 –  utilizate de către profesioniștii din domeniul sănătății – care au pori mai mici decât măștile comune din bumbac, de asemenea, nu epuizează nivelul de oxigen. “Chiar și în cazul utilizării pe termen lung, este puțin probabil să se acumuleze niveluri periculoase de CO2 în interiorul unei măști”, spune Michael Peil, pneumolog la OSF HealthCare, citat de TheDailyBeast.

Persoanele cu probleme respiratorii nu ar trebui să poate măști

Nu se cunosc rapoarte că măștile pot provoca atacuri de astm, a explicat Jade Flinn, expert în practicile de prevenire Covid-19 la  Johns Hopkins Biocontainment Unit. „Oamenii ar putea fi anxioși cu purtarea măștii, dar încă nu există dovezi medicale care să susțină afirmația că măștile cauzează probleme respiratorii”, a spus ea. Ellen Foxman, profesor asistent la Școala de Medicină din Yale, este de părere că respirația este mai “incomodă” pentru cei care folosesc măști cu pori minusculi, din categoria N95, în special pentru suferinzii de boli pulmonare.

Măștile compromit sistemul imunitar

Experții avertizează că această idee „este extrem de periculoasă” și zădărnicește toate eforturile de prevenire ale medicilor. Sistemele imune sunt „programate” să funcționeze prin memorie după intrarea în contact cu o baterie sau virus – prin urmare, măștile nu au cum să împiedice ca acest lucru să se întâmple. „Nu avem suficiente dovezi despre faptul că vă puteți îmbolnăvi de două ori de la COVID-19, așa că ideea unei posibile expuneri viitoare nu se aplică. În plus, anticorpii sunt doar o mică parte din răspunsul sistemului imunitar la coronavirus”, a adăugat Jade Flinn. Genetic, sistemul imunitar nu  este afectat de statul în  casă sau de purtarea măștii, și acest fapt s-a demonstrat după relaxarea măsurilor de blocare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
444 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger