AcasăCORONAVIRUSMasca FFP2, obligatorie în România? / Ce s-a mai decis în ședința...

Masca FFP2, obligatorie în România? / Ce s-a mai decis în ședința de Guvern

mascaMasca FFP2, obligatorie în România? Ce s-a mai decis în ședința de Guvern

Masca FFP2 ar putea deveni obligatorie în România, în contextul în care valul 5 a lovit deja țara noastră, iar tulpina Omicron va deveni în curând dominantă.

Guvernul ia în calcul și șomajul tehnic și oferirea de măști gratuite elevilor. Sunt noile măsuri la care se gândesc guvernanții după ce rata de infectare cu Covid-19 a crescut în toată țara.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, luni, o ședință de Guvern, în care s-au discutat măsurile ce ar putea fi impuse în contextul valului 5 al pandemiei. La întâlnirea de luni au participat miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, Finanţelor, Justiţiei, Educaţiei, Muncii şi Solidarităţii Sociale, precum şi Raed arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Masca FFP2 ar putea deveni obligatorie în România

Autoritățile sunt pregătite să impună obligativitatea purtării măștii de protecție FFP2, ca măsură de prevenție „ce ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări”.

Cu alte cuvinte este foarte posibil ca în viitorul apropiat măștile de protecție clasice să fie înlocuite cu cele de tip FFP2, care oferă o protecție mult mai mare împotriva Covid. În Italia această măsură a intrat în vigoare din 29 decembrie, anul trecut.

Măști gratuite pentru elevii „care au nevoie”

De asemenea, s-a discutat și despre testarea elevilor în școli, despre continuarea campaniei de vaccinare dar și despre introducerea șomajului tehnic pentru angajați.

În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite copiilor care au nevoie. S-a discutat și despre administrarea testelor anti-Covid la școală.

author avatar
Andreea Vlad