AcasăCORONAVIRUSMaria Grapini: ”Vor să îngrădească libertatea de mișcare fix oamenilor sănătoși”

Maria Grapini: ”Vor să îngrădească libertatea de mișcare fix oamenilor sănătoși”

Maria Grapini: ”Presiunile trebuie făcute în Parlamentul României”

Extinderea aplicării certificatului verde înseamnă îngrădirea libertății de mișcare a oamenilor sănătoși, ne spune europarlamentarul Maria Grapini. Aceasta arată că toți cei care au anticorpi, indiferent că sunt sau nu înregistrați în sistem și indiferent dacă au trecut mai mult de 6 luni de la trecerea prin boală, trebuie să beneficieze de certificat verde.

Europarlamentarul Maria Grapini atrage atenția că nu ne obligă UE să introducem certificatul verde la locul de muncă și că acest lucru este de competență națională. Dimpotrivă, susține aceasta, Regulamentul UE spune foarte clar că statele membre nu trebuie să folosească, direct sau indirect, certificatul verde pentru obligativitatea vaccinării.

”Periculos este dacă Parlamentul României votează certificatul verde excluzând testarea gratuită, pentru că asta ar însemna și încălcarea Regulamentului UE, și dacă nu se introduc în acest certificat și cetățenii care au trecut prin boală, dar nu sunt înregistrați în sistem. Eu am propus, și am văzut că a preluat domnul Streinu Cercel, ca cetățenii să-și facă analize de laborator pentru determinarea anticorpilor și să primească drept de liberă circulație toți cei care au anticorpi. Mai mult, dacă după cele 180 de zile de la trecerea prin boală oamenii își fac testul de anticorpi și se constată că au anticorpi trebuie să aibă certificate verzi. Pentru că nu poți să-i ții la infinit pe oameni închiși, în mod nedrept. Eu știu vaccinați care au anticorpi mai puțini decât oameni care au trecut prin boală sau nu au trecut și sunt sănătăți și care au un nivel de anticorpi mai mare. Este absurd, pentru că noi obstrucționăm oamenii sănătoși, fix acestora le îngrădim libertatea de mișcare”, ne-a declarat europarlamentarul Maria Grapini. Patronatele vor avea și ele o problemă, pentru că ele nu pot susține financiar testele, spune Maria Grapini, care consideră că plata testelor ar însemna ca firmele să nu mai plătească contribuția pentru asigurarea de sănătate. Totodată, nici angajatul nu va putea să suporte financiar testarea, mai ales că în ultimii doi ani s-au blocat majorările de salarii și, în schimb, au crescut prețurile.

Se poate asigura testarea gratuită

Comisia Europeană a indicat statelor care au un venit mai mic pe cap de locuitor, cum este și România, să asigure testarea gratuită. ”Ne-au dat și 4,7 milioane de euro pentru teste, dar a uitat doamna Ioana Mihăilă să semneze hârtia. Putem recupera acești bani, dar nu avem guvern.  Noi, acum, avem o problemă din punct de vedere al managementului național, nu din punct de vedere european. Resursele au fost puse la dispoziție și o să pierdem acum și alte surse de finanțare pentru că nu avem titularii din Guvern care să meargă să semneze. Mâine (n.r. astăzi) va fi iarăși o ședință cu miniștrii de finanțe și pe cine trimitem noi acolo? Sunt bani europeni care se dau și pentru sănătate, și pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Au notificat Comisia Europeană să nu mai plătim pentru certificatele verzi (emisii de CO2), ca să putem să ajutăm cetățenii cu subvenție la plata energiei? Puteau să facă acest lucru. Timișoara a ajuns în situația aceea tocmai din cauza certificatelor verzi”, ne-a mai precizat europarlamentarul Maria Grapini.

Avansul din PNRR, poate la anul

În lipsa unui guvern stabil, nu are cine să facă documentele pentru atragerea fondurilor europene, mai spune europarlamentarul român, care semnalează că este pentru prima oară când sunt puse la dispoziția statelor membre atâtea resurse financiare, iar țara noastră nu a luat niciun ban. ”Noi nu am terminat de tras nici banii din exercițiul financiar 2014-2020. Acum, ca să luăm din PNRR avans, degeaba s-a lăudat domnul Cîțu că în 28 octombrie a fost avizat PNRR-ul nostru, trebuie ca Guvernul să trimită cererea de tragere a avansului de aproape 4 miliarde de euro, dar cu auditurile la instituțiile prin care se derulează aceste fonduri. Or ei nu au stabilit până acum care vor fi instituțiile statului prin care se vor derula aceste fonduri. L-am mai auzit și pe Florin Cîțu că vrea să mai negocieze o lună și jumătate formarea Guvernului, asta înseamnă că trecem în anul viitor”, a adăugat europarlamentarul Maria Grapini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.876 afisari

10 COMENTARII

  1. tot ce se intampla acum nu are nici o legatura cu sanatatea , este o tema falsa , o fenta dupa care se duc toti , unii platiti sa o faca . ar trebui discutat adevaratul motiv si mai putin flecareala cu numar de anticorpi si alte aiureli sa acopere dictatura deja conturata .

  2. Ce vremuri…. in care liberatatea nu o ai, ci trebuie sa dovedesti ca ai nu stiu ce anticorp….

  3. Anonimule ai dreptate. Ne uitam, cu familia, unde trebuie și când trebuie și îți mulțumesc pentru faptele extraordinare făcute de tine și echipa ta pentru romanii deștepți in aceste timpuri grele. Suntem alături de tine. Sa fii iubit, sa fim uniți!

  4. Nimeni nu ii mai baga in seama pe astia cu propaganda nazista a cultului covidian, toti stiu ca Plandemia lor de kakat s-a facut pentru a innabusi revoltele din Europa care au dat in clocot in 2019, asa ca au pornit falsa Plandemie, iar toti idiotii utili au plecat dupa fenta !! Bai cobailor, adica bai astia care a-ti bagat in voi niste vaxxinari in cap, bravo, tocmai v-ati pus corpul si sufletul gaj diavolului, toti sunteti numai niste carne de tun ai elitelor globaliste !!

  5. Bai, o sa ne uitam cum toti astia injectati in cap si in vene o sa dati coltul, speram ca v-ati facut cu totii si testamentele, iar diploma de idiot util nu mai trebuie, aia e in siguranta, acolo unde trebuie !! Ha ha ha 🙂 Hai cu inca o doxa in cap la cobaii lui Matu, la fiecare 6 luni, sa ii mai tina in viata inca 6 luni, ca pe niste morti vii !! Ha ha ha 🙂 Vine oricum razboiul, o sa fie mai cev ca in The Walking Dead, puteti sa va aruncati de pe stanci inca de acum, ar fi mai bine pentru voi, astia cobaii carne de tun !!

    • https : // m.comedymall.ro-politichia de margaritar – COMEDY MALL – POLITICHIA DE MARGARITAR : ” MARIA GRAPINI : ” CE VA RADETI ? LETITIA E NUME DE TARA CA SI BRUNO MARS E NUME DE PLANETA , NU ? „.

  6. S a dus pe apa ssmbetei ue cu toate aberatiilor pe care le debiteaza dar asta e blestemul pe care si l a aruncat singuri ajunsi fara nicio credinta din contra anticrestini niste mici dumnezei care de fapt il resusciteaza pe hitler !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger