AcasăCORONAVIRUSMarea Britanie testează în masă. Două teste pe săptămână, gratuit!

Marea Britanie testează în masă. Două teste pe săptămână, gratuit!

covid-19Marea Britanie testează în masă. Două teste pe săptămână, gratuit!

Urmează marea testare în Marea Britanie. Fiecare cetățean va primi două teste Covid-19 pe săptămână, gratuit, a anunțat Boris Johnson. Premierul britanic plănuiește astfel să relaxeze măsurile după ce s-a confruntat cu o reacție asupra ideii de „pașapoarte” bazate pe aplicații pentru a permite oamenilor intrarea în locuri aglomerate și evenimente.

Decizia lui Johnson vine la șase luni după ce a dezvăluit planurile pentru „Operațiunea Moonshot” – un sistem de testare în masă de 100 de miliarde de lire sterline care nu și-a îndeplinit niciodată obiectivul declarat de a preveni un alt lockdown.

Testarea populaţiei, considerată o măsură absolut necesară

Schema de testare, care implică truse pentru utilizare acasă sau la centre de testare, locuri de muncă și școli, este văzută ca un mijloc de a limita orice transmitere continuă a virusului în comunitate, în paralel cu programul de vaccinare și ca o modalitate de urmărire a focarelor de potențiale variante Covid rezistente la vaccin.

Aplicația de testare și urmărire a telefonului va fi, de asemenea, actualizată, astfel încât, atunci când barurile și alte localuri își redeschid ușile, toată lumea dintr-un grup va trebui să se înregistreze, nu doar persoana principală, iar cei care au dat rezultate pozitive vor fi rugați să împărtășească alte locuri pe care le-au vizitat.

Testarea populaţiei este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naţionale de vaccinare din Marea Britanie, în contextul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile antiepidemice, a declarat prim-ministrul Boris Johnson, potrivit Agerpres.

author avatar
Andreea Vlad
105 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger