AcasăCORONAVIRUSManagerul Spitalului Victor Babeș, după noul bilanț îngrijorător: ”Cred că țara noastră...”

Managerul Spitalului Victor Babeș, după noul bilanț îngrijorător: ”Cred că țara noastră…”

Ce spune medicul Imbri despre relaxarea restricțiilor: E un semn bun, nu trebuie privit însă cu bucuria învingătorului - VIDEO (sursa foto: assmb.ro)

În contextul celei de-a patra zi consecutiv în care raportările oficiale anunță peste 2.000 de cazuri noi de coronavirus la nivel național, românii stau cu ochii nu doar pe cifre, ci și pe părerile specialiștilor din sistemul medical.

Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, de exemplu, nu pare să creadă că aceste cifre vor stagna. ”Cred că numărul va crește, din păcate. (…) Deja e a patra zi cu peste 2.000 (de cazuri noi- n.n), să știți că era mult și când am avut atunci 1.700, când s-au speriat specialiștii că am trecut de 1.500 și așa era mult (…) apăi acum cu 2.000 pe zi…”, a declarat medicul Emilian Imbri, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Cum sâmbătă a fost înregistrat un nou record la nivelul cifrelor pacienților COVID internați la Terapie Intensivă – 583 de persoane, managerul unității spitalicești a declarat că nu s-au observat schimbări la nivel de evoluție a bolii, față de perioada anterioară. La Babeș sunt 9 paturi la ATI.

Cum e cu aprovizionarea cu medicamente

Totodată, Emilian Imbri a făcut trimitere la precedentele sale declarații, când a venit vorba de tratarea COVID-19. ”Apelurile mele, au fost vreo trei, în care am explicat că în contextul în care numărul de bolnavi va creşte, vom rămâne în foarte scurt timp în imposibilitatea de a-i trata. Am menţionat (…) că de fapt nu există tratament pentru această afecţiune. Se tratează cu nişte scheme şi nişte medicamente care sunt fabricate pentru cu totul alte afecţiuni. (…) Aceste medicamente nu se cumpără de la producător, o parte se cumpără de la producător, dar cele care sunt (….) sunt trimise de producător ţărilor și României din câte știu sunt donațiile pe zona noastră, spre Ministerul Sănătății (…) care le împarte, (…) o parte din medicație este asigurată de OMS (…). Cred că țara noastră nu primeşte suficiente medicamente. (…) Nevoia de astfel de medicamente în România este mult mai mare decât aprovizionarea”, a explicat medicul.

Nu în ultimul rând, managerul Spitalului Victor Babeș a ales să mai sublinieze următoarele aspecte: ”Nu aceste medicamente salvează. Cu toată responsabilitatea pe care o am ca medic, dar nu ca specialist infecţionist eu totuşi îmi asum riscul să spun că nu aceste medicamente salvează pe cei care intră într-o fază urâtă şi severă a bolii”.

Peste 2.000 de cazuri noi în România

Cele mai recente date venite, sâmbătă, de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) arată că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 2.064 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până la data de 3 octombrie, la nivel național au fost confirmate 134.065 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 107.058 de pacienți au fost declarați vindecați. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 533 de persoane au fost reconfirmate pozitiv”, transmit reprezentanții GCS. Tot sâmbătă s-a anunțat că sunt 583 de pacienți la Terapie Intensivă (ATI).