AcasăCORONAVIRUSSituație NEAȘTEPTATĂ la „Marius Nasta”. „Nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni!”...

Situație NEAȘTEPTATĂ la „Marius Nasta”. „Nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni!” – VIDEO

Situația generată de COVID-19, în special în rândul pacienților aflați ATI, continuă să fie în atenția specialiștilor și a oamenilor simpli. În ultimele zile s-a constatat, privind cifrele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, o scădere a numărului cazurilor noi.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a dat detalii cu privire la situația din unitatea medicală pe care o conduce. Sunt vești dătătoare de speranță, în lupta ce se duce contra noului coronavirus.

„În acest moment, lucrurile stau puțin mai bine, dacă vorbim de pacienți internați în secții. A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni.

E ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție. Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în Terapie Intensivă”, a declarat Beatrice Mahler, luni seară, la postul B1 TV.

Cifrele de la Grupul de Comunicare Strategică

Veștile de la Beatrice Mahler au venit în seara zilei în care se anunțase oficial, de la Grupul de Comunicare Strategică, faptul că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.136 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

„Până astăzi, 15 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.744.440 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.731 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.587.856 de pacienți au fost declarați vindecați”, conform GCS.

Potrivit aceleiași surse, din totalul celor 15.189 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.720 sunt internate la ATI (Terapie Intensivă).

„Din totalul pacienților internați, 289 sunt minori, 262 fiind internați în secții și 27 la ATI”, au mai anunțat, luni, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

379 afisari

2 COMENTARII

  1. Abatorul Marius Nasta isi ia o bine meritata vacanta, dupa ce a trait cu frica in san 2 luni de zile sa nu-i explodeze vreun tub de oxigen sau sa ia foc cuibusorul de nebunii oxigenate, cum s-au aprins si altele si, Doamne fereste, sa se lase cu vreo ancheta pe nepusa masa inainte de Sarbatori!
    Sa nu le tihneasca de porc si de cozonacii luati pe cele 30000 de lei pe luna salariu…
    La ATI inca mai sunt de explodat niste plamani si cateva heroine din linia 1 inca trebaluiesc, dar situatia s-a imbunatatit.
    Plandemia continua.
    Ne revedem in 2022, pe culmile oxigenate ale valului 5 cu declaratia de vaccinare ‘facultativa’ in fata organului de control, carnetel de membru covidian, fermi si curajosi in starpirea fara crutare a fenomenului nevaccinist.

  2. @ Ce activități periodice, sezoniere, cu dimensiuni instituțional-sociale importante, se desfășoară în instituțiile din sistemul public în perioadele când sunt anunțate „valuri” , ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri