AcasăCORONAVIRUSManager de spital: ”Vaccinul este o speranță”. Reacție tranșantă în privința celor...

Manager de spital: ”Vaccinul este o speranță”. Reacție tranșantă în privința celor care nu renunță la petreceri

Ce spune medicul Imbri despre relaxarea restricțiilor: E un semn bun, nu trebuie privit însă cu bucuria învingătorului - VIDEO (sursa foto: assmb.ro)

În contextul în care, în ultima vreme se vorbește foarte mult despre vaccinarea antiCovid, managerul Spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri, spune că ”singura speranță nu este vaccinul”, ci ”modul în care ne vom comporta noi”.

”Nu există medicație (…), vaccinul este o speranță, dar rămâne o speranță și (…) niciodată nu poți trăi doar cu speranța, pe lângă speranță trebuie să vii și tu cu un comportament care să îți asigure un plus față de speranță. (…) Va veni vaccinul, vor respecta cei care au făcut contractele, cei care fac vaccinul termenele, datele. (…) Ne așteptăm la o reacție (…) a organismului nostru. Avem un vaccin, îl facem în prima zi, facem un rapel la 7 zile, mai facem după șase luni ceva. (…) Ce avem de făcut noi – să încercăm să nu ne îmbolnăvim până facem vaccinul. (…) Trebuie să facem noi ceva ca să ne salvăm pe noi și asta înseamnă un minim de precauție, pe care fiecare dintre noi îl poate face”, a declarat Emilian Imbri, vineri seară, la Realitatea PLUS.

Cum rămâne cu petrecerile

Mai mult, managerul de la ”Babeș” a adus în discuție chestiunea chefurilor din spații private, despre care s-a tot aflat în ultima perioadă, pe durata restricțiilor impuse de autorități în lupta contra COVID. ”Vaccinul vine, dar vaccinul își face efectul în timp, cât mai avem de așteptat ca să trăim și să ne distrăm și să ne tăvălim într-o petrecere sau într-o dorință de a recupera ce? (…) Câte petreceri trebuie să recuperăm noi cum că am fi fost feriți până acum de petreceri? Dar nu ne-a oprit nimeni de fapt. (…) Vile, apartamente, totul s-a mutat în privat, ca și cum ar fi făcut ceva în ciuda unui virus. Și lucrul ăsta costă”, susține Imbri.

Medicul a pus accent pe faptul că fiecare ar trebui să înțeleagă că nu e vorba atât de faptul că e nevoie să protejezi pe altul, cât pe tine însuți. ”Cât durează această renunțare, acest sacrificiu (…)? Un an (…). Ne comportăm, foarte mulți dintre noi, ca și cum ne-am duce să petrecem ultima zi de viață, adică ce? Ultimul Crăciun, ultimul Revelion, ultima onomastică. Este o aberație. (…) Viața noastră e aceeași, doar că nu ne-o petrecem în grupuri de 50, 80, de 100 sau așa mai departe”, a subliniat managerul de spitalului amintit.

VEZI VIDEO AICI.