AcasăCORONAVIRUSMaia Sandu a mulțumit României pentru noul lot de vaccin antiCovid trimis:...

Maia Sandu a mulțumit României pentru noul lot de vaccin antiCovid trimis: ”Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova!”

Maia Sandu a mulțumit României pentru noul lot de vaccin antiCovid donat: ”Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova!” (sursa foto: facebook/Maia Sandu)

După ce alte peste 50.000 de doze de vaccin antiCovid au ajuns, sâmbătă seară, în Republica Moldova, liderul de la Chișinău a ales să mulțumească public României, pentru ajutor.

”România a donat azi (sâmbătă-n.n) Republicii Moldova un nou lot de vaccin anti-Covid-19 de 50.400 de doze. Această tranșă ne permite să continuăm și să accelerăm procesul de vaccinare, așa încât să protejăm viața câtor mai mulți cetățeni. Vă mulțumesc din suflet, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu. Mulțumim, România, pentru acest sprijin generos și necondiționat!”, a ales să transmită Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

(sursa foto: facebook/Maia Sandu)

Președintele Republicii Moldova a făcut referire și la momentul la care au ajuns aceste noi doze de vaccin dincolo de Prut. ”Astăzi, când marcăm Unirea Basarabiei cu România, putem afirma cu încredere că între Republica Moldova și România se construiesc tot mai multe poduri în beneficiul oamenilor. Ne leagă de România nu doar cultura, limba română, trecutul, ne leagă o colaborare și o prietenie tot mai strânse pentru un viitor mai bun”, a punctat Sandu.

Totodată, a făcut trimitere la rezultatele campaniilor de vaccinare din alte state. ”Fiecare lot de vaccin primit de Republica Moldova înseamnă pentru noi speranța că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate. Țările care au rate înalte de vaccinare au reușit să scadă cifra persoanelor grav bolnave și a deceselor. Asta îmi doresc și pentru Republica Moldova!”, a mai scris Sandu.

Din câte au anunțat recent reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), acest nou ajutor umanitar, cu titlu gratuit, acordat Republicii Moldova a constat în trimiterea a 50.400 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății.

În urmă cu o lună de zile, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca fuseseră trimise Republicii Moldova.

156 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa de mult ne iubim,ca s-a intors cu fata spre rasarit sa milogeasca la PUTIN pentru sa-i dea vaccinul SPUTNIK.Politiciana mare cucoana.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger