AcasăCORONAVIRUSLupta antiCovid. Profesorul Rafila atrage atenția în privința unui medicament: ”Nu se...

Lupta antiCovid. Profesorul Rafila atrage atenția în privința unui medicament: ”Nu se găsește în farmaciile de uz uman” – VIDEO

Lupta antiCovid. Profesorul Rafila atrage atenția în privința unui medicament: ”Nu se găsește în farmaciile de uz uman” - VIDEO

Lupta contra noului coronavirus continuă, pe fondul campaniilor de vaccinare antiCovid derulate în mai multe țări ale lumii, inclusiv în România. Se speră, în mod firesc, ca problemele generate de noul coronavirus să se încheie cât mai curând, astfel încât să se poată reveni la normalul vieții de dinaintea pandemiei.

Nu o dată autoritățile și medicii au îndemnat oamenii să se informeze din surse sigure cu privire la tot ceea ce ține de bătălia dusă împotriva noului coronavirus. Iar în contextul în care unele voci din rândul specialiștilor susțin că un medicament destinat uzului veterinar, folosit în tratamentul de deparazitare la animale, ar avea rezultate în lupta antiCovid, profesorul Alexandru Rafila a explicat care este riscul administrării unui astfel de medicament la oameni.

”Ce spune FDA (Food and Drug Administration – FDA, Agenţia americană a produselor alimentare şi a medicamentelor), nu spun eu. (…) Nu există aprobarea pentru prevenirea sau tratamentul infecției cu COVID-19 cu Ivermectină. Care este pericolul pentru oameni ca să ia Ivermectină? Unul dintre efectele adverse care sunt asociate Ivermectinei includ: o erupție cutanată, grețuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, efecte neurologice adverse, confuzie, parestezii, scăderea presiunii arteriale (…) și hepatită. Asta scrie agenția din Statele Unite referitoare la utilizarea la om a acestui produs în legătură cu infecția COVID”, a declarat reprezentantul României la la Organizația Mondială a Sănătății și, totodată, deputat PSD, marți seară, într-o intervenție la Antena3.

Totodată, profesorul Rafila a subliniat că un veterinar nu are drept de practică în medicina umană. ”Medicii din România nu pot să prescrie (…) acest medicament dintr-un motiv foarte simplu: el nu se găsește în farmaciile de uz uman, decât dacă un medic veterinar prescrie unei persoane acest produs și lucrul acesta este imposibil, pentru că un medic veterinar n-are drept de practică în medicina umană”, a afirmat Alexandru Rafila.

Avertisment de la ANSVSA

Pe acest subiect s-au pronunțat, recent, și reprezentanții Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. ”În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect”, s-a precizat, marți, într-un comunicat oficial

Totodată, oficialii Autorității au transmis un avertisment. ”În ceea ce privește utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19. Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, se mai menționează în reacția venită de la ANSVSA.

216 afisari

5 COMENTARII

  1. @ Nișe vaccinuri care au apărut după injecțiile de capital și lupta anticorupție, ?
    Sunteți de părere că ar trebui realizată și o documentare cu incidența tulpinilor de virus pe teritoriile românești , cu locurile de proveniență a virusului, China ,Anglia, de exemplu, care să fie evaluată cu proveniența de capitaluri bănești din zonele de unde au apărut tulpinile de virus, care au fost duse ca investiții și contribuția acelor capitaluri bănești la formarea inflației din perioada când au fost investite, ? Remarcați și că în perioadele de investiții BNR defășura politici de temperare a inflației, de devalorizarea a monedei naționale pentru creșterea exporturilor, de încurajare a investițiilor de capital, etc., ?

  2. Rafila e politician acum. Daca vorbeste despre medicina ,tot politica e, adica interes.

  3. Acum ce sa mai zici: foarte „sigur” este un vaccin facut de câteva luni dar care costa vreo 100 lei fata de o substanța pentru care creatorul ei a luat un premiu Nobel acum câțiva ani si costa, ce sa vezi, doar 2 lei pastila ! Ce concluzie tragem de aici: vaccinul este mai bun, peste 10-15 ani scapa cine, mai, poate ! Acum ca americanii au permis din Ianuarie ac utilizarea ivermectinei contra covid iar un nenea Doctor chiar a zis c-a folosit-o pe câteva sute de covideni cu succes total, ce sa mai zici decat ca americanii e prosti ! Hai cu vaccinu’ !

  4. Ceea ce spune Prof. Rafila e corect: produsele veterinare nu sint aprobate/testate pentru uzul uman, necunoscindu-se efectele lor secundare, etc. Dar asta nu inseamna ca principiul activ „ivermectina” (in formulare pentru uz uman, de ex. „Stromectol”) nu este eficient in tratarea COVID-19. La ora actuala neavand inca rezultatele studiilor clinice (https://clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=covid19&term=ivermectin&cntry=&state=&city=&dist=), nimeni nu poate da un raspuns sigur. Sint multe variabile de analizat pentru a se putea decide un tratament (de la dozaj pina la parametrii clinici ai pacientilor care ar putea beneficia de tratamentul cu ivermectina). Odata studiile finalizate si rezultatele analizate vom avea o imagine mai clara.
    In rest, fiecare inghite ce vrea…

  5. & Injecții, corupție, infecții, naționalisme (nazi_onalisme), pandemii și vaccinuri, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger