AcasăCORONAVIRUSLupta anti-COVID/Când ajunge medicamentul Molnupiravir în România. Rafila a făcut anunțul -...

Lupta anti-COVID/Când ajunge medicamentul Molnupiravir în România. Rafila a făcut anunțul – VIDEO

Lupta anti-COVID/Când ajunge medicamentul Molnupiravir în România. Rafila a făcut anunțul - VIDEOLupta anti-COVID/Când ajunge medicamentul Molnupiravir în România. Rafila a făcut anunțul - VIDEO

Vin vești de la ministrul Sănătății cu privire la livrarea medicamentului Molnupiravir în România. Informațiile s-au aflat chiar în ziua în care GCS a transmis că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 34.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Alexandru Rafila a anunțat, în această a treia zi a săptămânii, într-o conferință de presă, că a semnat contractul și a stabilit ultimele detalii „privind livrarea primului dintre cele două produse inovative – Molnupiravir, cel care se administrează pacienților cu risc crescut, simptomatici, în centrele de evaluare sau în spitale”.

Se speră la scăderea presiunii pe secțiile de terapie intensivă

Conform spuselor ministrului, primele cantități din acest medicament antiviral ar urma să ajungă în România, „probabil” la sfârșitul acestei săptămâni, urmând ca apoi direcțiile de sănătate publică să le distribuie spitalelor și centrelor de evaluare.

„E un lucru important care cred că va avea un impact favorabil în următoarele 10 zile, pentru scăderea presiunii pe secțiile de terapie intensivă și ceea ce, evident, ne preocupă pe toți, pentru reducerea numărului de decese, pentru că de data aceasta discutăm de antivirale la care s-a măsurat acest efect și el este certificat de studii științifice, pe când celelalte pe care le-am avut la dispoziție până în momentul de față – mă refer la Favipiravir – nu aveau aceste efect, ci doar de reducere a duratei bolii.

Celălalt, Arbidolul, iese din discuție, pentru că nu avea în spate niciun fel de studiu care să certifice acest lucru”, a precizat ministrul Rafila, de la Ministerul Sănătății.

Precizări de la MS despre Molnupiravir

Într-o informare privind antiviralele orale, datând din 12 ianuarie 2022, și postată pe site-ul Ministerului Sănătății – VEZI INTEGRAL AICI, sunt cuprinse o serie de detalii cu privire la Molnupiravir.

Și anume, se precizează următoarele aspecte:

Molnupiravir (Lagrevio) este aprobat pentru tratamentul formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţii care prezintă un risc ridicat de progresie către forme severe de boală și deces.

Molnupiravir NU este autorizat pentru:

➢ utilizare la pacienţii cu vârsta sub 18 ani.
➢ tratamentul pacienților care necesită spitalizare din cauza COVID-19, deoarece beneficiul tratamentulului cu Molnupiravir nu a fost observat la pacienții cu forme severe de COVID19.
➢ utilizare mai mult de cinci zile consecutive.
➢ prevenirea COVID-19 la persoanele are au venit în contact cu un pacient diagnosticat cu
COVID-19.

Precauții legate de sarcină și alăptare la administrarea de Molnupiravir:

➢ Medicamentul este contraindicat în sarcină și în perioada de alăptare.
➢ Femeile și bărbații aflați la vârstă fertilă care au primit Molnupiravir vor fi consiliați în privința aplicării unor metode contraceptive eficiente.

Molnupiravir poate fi utilizat numai după o evaluare prealabilă clinică și de laborator a pacientului, putând fi eliberat atât în spital pentru pacientul spitalizat și în ambulator de către Centrul de Evaluare COVID-19.”

Raportarea GCS: Peste 34.000 de cazuri noi

Din raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, cu privire la situația COVID la nivel național, s-a aflat că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară.

4.375 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”.

Care e situația la ATI

Totodată, din bilanțul oficial din 26 ianuarie s-a mai aflat și că „în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 7.348, cu 254 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 692 de persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 692 de pacienți internați la ATI, 585 sunt nevaccinați”.

Dar și că „din totalul pacienților internați, 667 sunt minori, 655 fiind internați în secții, cu 19 mai mult decât în ziua anterioară și 12 la ATI, cu 5 mai mult decât în ziua anterioară”.

187 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da, bai jidanule de Rafilstein, arata si tu cum te lupti cu poporul de romansi, ca doar nu cu Plandemia te lupti, care e inexistenta !! Bai, dar unde a disparut balestinianul ala bahaist de Arahat, stim din surse sigure ca iar umbla cu pistoletul ala de apa la brau, stim ca i s-a facut frica asa dintr-odata, asa ca transmite-i ca sa se linisteasca si tradatorul ala de tara si de colonie esuata bananiera ca tot la streang o sa ajunga, si tot ca MUssolini o sa sfarseasca, garantat !! ha ha ha 🙂 Arahatule, da-te la fund acum, adica la kurkubeu !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger