AcasăCORONAVIRUSLucrătorii sanitari din Turcia, injectați cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Lucrătorii sanitari din Turcia, injectați cu a treia doză de vaccin anti-Covid

Turcia a început joi administrarea celei de-a treia doze de vaccin lucrătorilor din domeniul sanitar şi persoanelor de peste 50 de ani, în cadrul actualei campanii de inoculare la nivel national.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a anunţat în ziua precedentă că persoanele care corespund criteriilor se pot programa pentru a primi a treia doză de vaccin.

„Nu există nicio restricţie sau prioritate cu privire la tipul de vaccin pentru a treia doză”, a spus Koca într-un discurs televizat după o reuniune a Comitetului Ştiinţific Consultativ pentru Coronavirus.

De asemenea, acst comitet a decis ca persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus să se poată vaccina după trei luni în loc de şase. „Acest lucru ar creşte semnificativ nivelul de anticorpi şi protecţia actuală”, a subliniat ministrul.

Turcia, cu o populaţie de 83 de milioane de locuitori, a lansat programul de vaccinare la nivel naţional în ianuarie, fiind inoculaţi cu prioritate lucrătorii din domeniul sanitar şi persoanele vârstnice cu un vaccin dezvoltat de Sinovac Biotech din China. În program a fost inclus recent vaccinul Pfizer-BioNTech.

Intervalul de timp dintre două doze a vaccinului BioNtech a fost redus la patru săptămâni de la şase în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului.

Potrivit ministrului Sănătăţii, cazurile de Covid-19 cu varianta Delta sunt în creştere în ţară, numărul persoanelor infectate ajungând la 244 în 26 de provincii de la 138 în 16 provincii, săptămâna trecută.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii, peste 50 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în Turcia. Numărul persoanelor care au primit două doze anti-Covid a depăşit 15,1 milioane.

author avatar
Radu Jacotă Redactor