AcasăCORONAVIRUSLovitură pentru medici. Patronatele și societatea civilă dau undă verde vaccinării obligatorie

Lovitură pentru medici. Patronatele și societatea civilă dau undă verde vaccinării obligatorie

Avizul favorabil dat de Consiliul Economic și Social proiectului de lege care impune vaccinarea cadrelor medicale și a pompierilor ar trebui să stârnească îngrijorare în rândul tuturor categoriilor profesionale. Cei mai vehemenți la votul pro au fost nu cei de la patronate, unde scorul a fost strâns, ci tocmai societatea civilă, dintre membrii acesteia 11 votând pentru lege și doar 3 împotrivă.

Deși este doar consultativ, avizul Consiliului Economic și Social dă un semnal important pentru votarea sau respingerea unui proiect de act normativ. Tocmai de aceea avizul favorabil dat ieri proiectului de lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private, nu anunță nimic bun, nu numai pentru personalul din sistemul sanitar și pentru pompieri, ci și pentru toate categoriile profesionale.

Impunerea, prin lege, a testării pe banii angajatului sau a vaccinării a fost motivată de faptul că anul trecut au existat multiple focare în rândul personalului din unitățile sanitare. ”Aceste situații, în care activitatea medicală a fost perturbată fie prin suspendarea activității, fie prin desfășurarea acesteia în condiții deficitare, s-au reflectat în calitatea serviciilor medicale oferite pacienților. Nu în ultimul rând s-au înregistrat multiple pierderi de vieți omenești în rândul personalului medical. Ca urmare, pentru a proteja pacienții (beneficiarii serviciilor medicale) de riscul de infectare cu SARS-CoV 2 și pentru a menține starea de sănătate a personalului medical și funcționarea la parametri adecvați a sistemului de sănătate, este necesar să fie adoptate cele mai potrivite măsuri pentru asigurarea unui mediu sigur în unitățile sanitare”, se arată în expunerea de motive a actului normativ. De cealaltă parte, sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară spun că o astfel de măsură ar însemna închiderea spitalelor în plin val 4. ”Suntem deja în criză de personal din cauza infectării cu Covid a angajaților din sistem, fie ei vaccinați, fie nevaccinați. Acum aceștia se află în izolare și nu prea mai avem cu cine să lucrăm”, ne-a declarat Radu Vasile, co-președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

Care societate civilă?

Deși sunt foarte multe organizații neguvernamentale care luptă pentru stoparea discriminării și încălcărilor drepturilor omului, iată că în Consiliul Economic și Social reprezentanții societății civile au votat pentru impunerea certificatului verde în rândul personalului medical. Dintre reprezentanții sindicatelor votul a fost de 14 împotrivă și unul pentru proiectul de lege, la patronate au fost 8 pentru și 7 împotrivă, iar la reprezentanții societății civile au fost 11 pentru și doar 2 împotriva actului normativ. ”Se pare că societatea civilă din CES încearcă să spargă partenerii sociali, susținând că ei reprezintă societatea civilă în ansamblu și neînțelegând rolul dialogului civic și al dialogului social. Pe de altă parte, reprezentanții societății civile din CES sunt numiți de Guvern și nu reprezintă toate segmentele societății civile. Aceștia sunt nominalizați de Guvern, nu ca rezultat al unor alegeri a diferitelor organizații non-guvernamentale din societate, ci pe bază de decizie politică a prim-ministrului, la propunerea ministrului Muncii”, ne-a declarat Bogdan Hossu, președintele Confederației Sindicale Cartel Alfa.

Doar două țări europene au impus certificatul verde

Deși se creează impresia că certificatul verde ar fi fost introdus în mai toate țările europene, acesta nu a fost impus decât în două țări europene, unde sunt și acum proteste masive. ”Ceea ce presa românească nu a înțeles este faptul că din 27 de țări europene numai două au forțat certificatul verde, cu suspendarea contractului individual de muncă, Italia și Franța. Noi nu am fost împotriva testărilor periodice, dar, conform Legii sănătății și securității în muncă, acestea trebuie făcute și plătite de angajator”, ne-a mai precizat președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.292 afisari

28 COMENTARII

  1. Cine isi permite sa se testeze pe banii lui conform regulilor din rabojul satanic ! Mai exista vre-o cale de a evita conflictul ? NU !

  2. Propaganda vomitiva pe toate oficioasele securiste pentru instaurarea Gulagului ! CE facem ??

  3. Societatea civilă acoperită de alea 8 servicii secrete Românești?.😂😂😂😂😂😂

    • Aiurea !
      Si aia din ”servicii” patesc aceleasi samavolnicii, in timp ce GUVERNUL CRIMINAL A LASAT POPORUL FARA MEDICAMENTE, TOCMAI PENTRU A INJECTA CIT MAI MULTI CU OTRAVA !!!
      Cind se va sparge buba, nici electronii nu vor mai ramine din acesti nazisti mai odiosi ca cei ai lui Hitler !!!

  4. In Walachistan nu mai exista nici o societate civila, de cel putin 20 de ani, numai grupuri de talibani care se bat cu alte grupuri de talibani, desigur tot pentru bani !! Incepe razboiul, bai masochistilor, sa vedem voi ce durere putem noi sa va furnizam, non-stop chiar !! Credeti voi ca aste e teroare, ce o faceti voi de 2 ani ? 🙂 Ce incepe in curand, aia o sa fie teroare, dar numai pentru voi, astia vaxinati in cap, o sa innebuniti de frica, bai trompetelor naziste ale regimului nazist-progresist !! S-a cam terminat cu democratia, sabotajele deja au inceput peste tot, iar aia din Italia si Franta sunt deja in pragul razboiului civil, care este deja inevitabil, asa ca nu va faceti iluzii, bai tefelistilor trotinetisti, nu veti scapa intregi, va vom omora pe toti !! Acum e timpul sa incepeti sa faceti pe voi, bai astia toti adoratorii diavolului si al anti-christului care va fi inscaunat intre 2029-2032 !!

  5. Vreau „artificii” publice pe stadioane, pentru mizerabilii care n-au auzit de Codul de la Nuremberg. Fraților, este vital să nu cedam, chiar dacă va trebui să formăm din nou rezistența din munți. Pentru înțepați e prea târziu, dar noi, ceilalți, trebuie să rămânem majoritari. Doar așa le putem pune bocancul pe gât, când le-o veni vremea. Și-o să le vină, mama lor de satane!

    • Majoritari sau nu, multi dintre vaccinatii care mai scapa din ATI-uri, se vor alatura, in munti si in guerila urbana, nevaccinatilor !
      Pentru ca au fost mintiti criminal si au suferit pina in pragul mortii !!!
      Vaccinatii care au suferit intubati vor deveni mult mai rai decit nevaccinatii si vor intreprinde cele mai spectaculoase acte de razbunare.
      BOR va fi linga oropsiti, mai ales daca nazistii vor apasa mai mult pedala nedreptatii si prigoanei.
      URMEAZA VREMURI INTERESANTE !
      NE VOM DISTRA COPIOS !

  6. Un popor de oi își merită un guvern de lupi!
    Eu zic totuși să mai reflectați asupra titlului,este poate doar dorința unor călăi.

  7. Ăștia vor să pună armata sa intre in casele nevaccinați lor sa i vaccineze cu forța. Altfel la ce le trebuie un general de armata premier? Nu va e clar nici acum?

    • Prima data vor sa ne interzica accesul in institutiile publice , apoi in cele private si in magazine , insa acolo au nevoie de o „lege” votata in parlament . Aici cred ca PSD-ul va trada si tot de aici se va prabusi intreaga clasa politica. Este un fenomen convergent cu celelalte state(cel putin in UE) Spre finalul lui 2022 si in 2023 se va muri in MASA de la efectele „vacsinului”(proteina spike) prin coagularea sangelui si aparitia a tot felul de sindroame ciudate si cancere…

  8. De la inceputul saptamanii au declansat prin tembeliziuni si ziare o operatiune psihologica de infricosat poporul pentru a merge la inoculare si a CRESTE procentul celor MARCATI / contaminati cu luciferaza si grafen. Daca le reuseste planul vor avea si mai mult tupeu in instaurarea dictaturii..

  9. Se va interzice, printre altele, ” accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale… ” – adică să nu mai deranjăm nou, nişte nespălați, ” autoritatea ” care e pusă să slujească cetăteanul care o plăteşte gros baban, in timp ce ei, ” autoritățile ” si ” specialiştii ” se frig in bulane prin birouri, da? Ce-ar fi sa mergem noi peste toti astia EXACT in institutiile alea care sunt, de jure si de facto, ale Poporului Român …ce-ar fi, zic, sa mergem cu totii acolo si sa le dăm ceea ce merită ăstora, adicā FOC, stimati români? Nu v-ați săturat? Câteva sute de nelegiuiți omoară şi îşi bat joc, de 30 de ani, de milioane de români? Păi, Ceauşescu a fost mitraliat dupa o panaramă de proces, pentru ce? Ăştia ce merită? Şo pe ei, dați-le FOC ocupanților clădirilor poporului, salvați-vă, salvați-vă părinții, salvați-vă copiii! FOOOOC!

  10. Facem un COLECTIV PENTRU GUVERNANȚI! SĂ SIMTĂ ŞI
    CRIMINALII FLĂCĂRI ÎN NĂRI.
    BURN NAZI! PSD să nu voteze guvernul! Altfel vor fi părtași la crimele ce vor urma după măsurile naziștilor de la guvernare.

  11. Care naiba e „societatea civilă”? Cine sunt reprezentanții ei? E nebunie ce se întâmplă!

  12. 2 cobai stateau de vorba : Tia-ia facut vaccinul anticovid? Nu , Inca il testeaza pe oameni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger