AcasăCORONAVIRUSLovitură devastatoare pentru românii care pleacă la greci cu mașina. NU se...

Lovitură devastatoare pentru românii care pleacă la greci cu mașina. NU se mai emit formulare de călătorie!

Grecia

O informație importantă pentru românii care au în plan să plece cu mașina sau cu autocarul în vacanță în Grecia. Până marți noapte a fost suspendată emiterea de formulare de călătorie.

Prin urmare, cine a obținut formular până acum poate pleca în concediu în Grecia, cine nu, după ziua de marți, transmite Digi24. Aceasta în condițiile în care, de miercuri dimineață, e obligatorie prezentarea unui test negativ COVID-19 la singurul punct de frontieră terestru deschis pentru intrarea turiștilor în țară, Kulata-Promachonas.

Formularul online este necesar pentru intrarea în Grecia și trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul țării.

Cine mai poate completa formularul

Pe site-ul pus la dispoziție de autoritățile elene pot completa acum formularul doar cei care merg cu avionul sau pe cale maritimă. Autoritățile elene au precizat că testul COVID-19 va fi necesar de miercuri, 15 iulie, de la ora 6 dimineața, și nu de marți, așa cum au anunțat inițial. Testele trebuie să fie făcute cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară, la un laborator acreditat, altfel nu vor fi luate în considerare.

Am decis luarea unor măsuri pentru cetăţenii ţărilor vecine care vin pe cale terestră. Toate persoanele care vor intra, începând de marţi, 14 iulie, pe la punctul vamal Promahonas, de la frontiera cu Bulgaria, vor trebui să prezinte teste negative efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de ajungerea în Grecia”, a spus Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena. Autoritățile elene precizează însă că turiștii vor fi testați aleatoriu în continuare.

Zeci români și bulgari, depistaţi cu coronavirus în Grecia

Presa greacă a scris că 29 de turişti au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 după testele pe care le-au făcut vineri, 10 iulie, la punctul de frontieră Kulata-Promachonas, potrivit Mediafax. Potrivit autorităţilor, citate de iefimerida.gr, turiştii infectaţi sunt cetăţeni din Bulgaria şi România.

author avatar
Andreea Vlad