AcasăCORONAVIRUS"Lockdown pentru cei nevaccinaţi!". Vestea, transmisă de o voce autorizată!

„Lockdown pentru cei nevaccinaţi!”. Vestea, transmisă de o voce autorizată!

dr. Octavian Jurma"Lockdown pentru cei nevaccinaţi!". Vestea, transmisă de o voce voce autorizată!

Dr. Octavian Jurma anticipează că se va ajunge la lockdown pentru românii nevaccinaţi, dacă nu cumva trăim deja acele vremuri. Cercetătorul a criticat autorităţile pentru măsurile adoptate în ultima perioadă.

Ce măsuri vede dr. Jurma ca fiind potrivite? O carantină națională și introducerea stării de urgență ar putea încetini răspândirea virusului.

Ne aşteaptă 20.000 de cazuri pe zi?

La această oră, singura măsură care ar putea preveni 20.000 de cazuri pe zi, ar fi o carantină naţională şi inducerea stării de urgenţă, chiar săptămâna aceasta.

Este apelul cercetătorului Octavian Jurma, care a calculat, că la fiecare 7 minute, un român moare de COVID, iar lipsa paturile de la ATI se va regăsi în creşterea numărului de decese. De la 200 pe zi, am putea ajunge la aproximativ 400, în fiecare zi.

Ar trebui să plătim acum cu dobândă relaxarea pe care am acceptat-o cu prea multă uşurinţă în vară. Este consecinţa inevitabilă a măsurilor nesăbuite de relaxare, fără nicio măsură de certificat verde, sau altceva, cum au făcut celelalte ţări din jurul nostru.

Inclusiv acum vedem că se iau măsuri de relaxare în acest val, deci este un dezastru care la stadiul acesta, este un dezastru care este indus deja. Nu mai pot să cred că oamenii ăştia chiar nu îşi dau seama ce fac, eliminând testele.

E ca şi cum ai pune exploziv ca să detonezi sistemul medical. Deja se încearcă un soi de lockdown pentru cei nevacinaţi şi eu sunt unul dintre cei care sunt avocaţii cei mai vocali ai vaccinării şi stimulării vaccinării, dar să treci acum la măsuri care sunt literalmente aproape de violenţă şi să pui toată carantina asta direct pe nevaccinaţi, mi se pare un act foarte agresiv”, a spus dr. Jurma la postul Antena 3.

Urmează o săptămână cumplită

Până acum, mereu aveam testul ca să justificăm că oricine se poate testa dacă nu vrea să se vaccineze. De data aceasta asistăm la nişte măsuri luate în pripă şi în disperare.

O carantină minimă ca să fie funcţională, ar trebui să fie de 30 de zile. În două săptămâni am ieşi din val, în următoarele două săptămâni am fi o curbă descendentă, însă sub protecţia carantinei, vaccinarea ar putea să meargă într-un ritm foarte accelerat, pentru că aceşti oameni pot fi anunţaţi din timp.

Vedeţi că dacă nu vă vaccinaţi, o să aveţi în continuare o carantină foarte dură. Nu poţi să anunţi acum, de pe azi pe mâine, că dacă nu te-ai vaccinat, nu mai poţi să faci nimic în România, când toată vara le-ai promis că o să poată să se distreze până la iarnă”, a mai zis cercetătorul pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan