AcasăCORONAVIRUSLista țărilor cu risc epidemiologic COVID-19 a fost actualizată. Ce țări ies...

Lista țărilor cu risc epidemiologic COVID-19 a fost actualizată. Ce țări ies din „zona galbenă” – DOCUMENT

avionLista țărilor cu risc epidemiologic COVID-19 a fost actualizată. Ce țări ies din „zona galbenă” - DOCUMENT / foto: Centre For Aviation

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, vineri seară, lista zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin în România din țările din „zona galbenă” sunt plasate, obligatoriu, în carantină 14 zile.

Noua listă include și Insulele Wallis si Futuna, eliminând Peru, Lituania şi Liechtenstein. Spania nu se mai află în „zona galbenă”.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 19 martie 2021, Hotărârea numărul 18. Prin această Hotărâre a fost actualizată lista statelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România și au fost stabilite majorările stocurilor echipamentelor medicale, majorări necesare pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare”, a transmis CNSU.

Lista statelor din „zona galbenă”

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 18 din 19.03.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență se află:

Teritoriul Insulelor Wallis si Futuna, Cehia, Estonia, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Muntenegru, Ungaria, Seychelles, Serbia, Iordania, Malta, Liban, San Marino, Cipru, Palestina, Suedia, Polonia, Slovacia, Bahrain, Italia, Slovenia, Israel, Aruba, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Franța, Monaco, Bulgaria, Kosovo, Andorra, Brazilia, Kuweit, Insula Man, Uruguay, Olanda, Letonia, Luxemburg, Austria, Puerto Rico, Albania, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Maldive, Belgia, Insulele Turks si Caicos, Bosnia and Herzegovina, Marea Britanie, Africa de Sud.

DOCUMENT. Lista statelor din „zona galbenă

author avatar
Andreea Vlad