AcasăCORONAVIRUSLista ţărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Ce state sunt în ZONA VERDE...

Lista ţărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Ce state sunt în ZONA VERDE – DOCUMENT

Lista ţărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Ce state sunt în ZONA VERDE - DOCUMENT (sursa foto: Facebook)

Situația generată de noul coronavirus continuă să preocupe.

Mai nou, s-a aflat că a fost actualizată din nou lista țărilor cu risc epidemiologic, cu raportare la incidența cazurilor de COVID-19. Este vorba despre lista cu Zona roșie, galbenă și verde. Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a emis Hotărârea cu numărul 42, din 25 iunie 2021.

Conform listei comunicate în cursul acestei zile de vineri, 23 de state, inclusiv Marea Britanie și India, se află în Zona roșie, în timp ce Spania, Italia și Grecia sunt în Zona verde. Grecia este, de altfel, una dintre destinațiile adesea preferate de români pentru vacanța de vară.

Redăm în cele ce urmează, integral, textul recentei decizii:

”HOTĂRÂRE nr. 42 din 25.06.2021

privind aprobarea clasificării țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată
Având în vedere propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de ratele de incidență cumulată, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020

republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ PRIM-MINISTRU

FLORIN-VASILE CÎȚU”

Mai jos, aveți Anexa la HCNSU nr. 42 din 25.06.2021, care a fost postată pe site-ul Guvernului, ce conține lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 42 din 25.06.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

anexa_lista_(1)
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger