AcasăCORONAVIRUSLista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. 35 de state, în ZONA ROȘIE...

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. 35 de state, în ZONA ROȘIE – DOCUMENT

Incidența cazurilor de COVID-19 continuă să fie în atenția autorităților.

Astfel, s-a aflat că lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată din nou. Și că s-a emis o nouă hotărâre de la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, condus de către premierul Cîțu.

Este vorba despre HOTĂRÂREA nr. 48 din 22.07.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Prin intermediul căreia se precizează, între altele, următoarele aspecte:

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 25.07.2021, ora 00:00.

Art.2 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.”

35 de state în Zona roșie, 21 în Zona galbenă

Din câte se poate vedea din anexa acestei hotărâri, sunt 35 de state în Zona roșie – între ele Marea Britanie, Spania, Portugalia, Malta, Costa Rica, Olanda și Tunisia.

Pe lista celor 21 de țări ce figurează în Zona galbenă figurează Grecia – una dintre destinațiile preferate de românii care aleg să meargă să-și petreacă vacanța de vară în afara țării, dar și Maldive și Emiratele Arabe Unite, Danemarca și Thailanda.

Anexa la HCNSU nr. 48 din 22 07 2021
Hotararea_CNSU_nr._48_din_22_07_2021

295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger