AcasăCORONAVIRUSLista medicilor de familie din România care fac teste pentru depistarea COVID/...

Lista medicilor de familie din România care fac teste pentru depistarea COVID/ Anunțul MS

Lista medicilor de familie din România care fac teste pentru depistarea COVID/ Anunțul MS

Ministerul Sănătății (MS) a comunicat, în 23 ianuarie, că peste 3800 de medici familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19.

Mai precis, faptul că „peste 3800 de medici familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toți pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP (Institutul Național de Sănătate Publică-n.red.)”.

De altfel, MS a anunțat că lista cabinetelor de medicina de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate se află începând de duminică, 23 ianuarie 2022, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, cu mențiunea venită de la Ministerul Sănătății că această listă „este în dinamică”. E vorba despre teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19. LISTA POATE FI CONSULTATĂ AICI.

Ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare

În acest context, s-a transmis că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, „consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare”.

Și că „ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare și îi încurajează sa participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism”, se mai transmite în comunicatul de presă.

Rafila, în ședința de Guvern: „Estimez că această creștere va continua, a testării, în perioada următoare”

De altfel, Rafila anunța, la începutul ședinței de Guvern din 19 ianuarie, detalii despre mărirea capacității de testare. „Apropo de diversele acte normative pe care le-am elaborat fie la nivelul Guvernului, fie la Ministerul Sănătății, care au permis schimbarea strategiei în ceea ce privește controlul acestei pandemii, în sensul că nu așteptăm pasivi ca oamenii să se îmbolnăvească și să se interneze în spitale, care devin supraaglomerate, ci, dimpotrivă, am adoptat această strategie de facilitare a testării aproape de domiciliul populației, pe de o parte, organizarea centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților și trimiterea pentru asistență medicală spitalicească doar a celor care au nevoie de acest tip de asistență medicală.

În momentul de față peste 3.200 de cabinete de medici de familie au semnat contractele cu Casele Județene de Asigurări de Sănătate și au început să testeze. Dumneavoastră ați remarcat că ieri probabil a fost cel mai mare număr de teste de la începutul acestei pandemii, am ajuns la 90.000 de teste într-o zi. Estimez că această creștere va continua, a testării, în perioada următoare, vom ajunge cred până la sfârşitul săptămânii viitoare bine, peste 100.000 de teste efectuate și, implicit, va crește și numărul de persoane detectate”, spunea Rafila în 19 ianuarie.

Ministrul Sănătății făcuse referire, la acel moment, și la varianta Omicron a SARS-CoV-2. „Acest număr de persoane infectate va crește din două motive. În primul rând pentru că discutăm de o tulpină mult mai transmisibilă, și lucrul acesta se observă în toate țările care sunt afectate de tulpina Omicron, cifrele din această perioadă sunt incomparabil mai mari față de cifrele înregistrate în valurile anterioare, și lucrul e valabil pentru toate țările.

Al doilea motiv pentru care va crește numărul de persoane detectate pozitiv va fi generat de această strategie de creștere a capacității de testare, încât oricine are o suspiciune că ar putea să fie infectat să se poate testa”, mai preciza Rafila, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 19 ianuarie.

245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger