AcasăCORONAVIRUSLinșat mediatic, prof.dr. Leon Zăgrean renunță definitiv la catedră

Linșat mediatic, prof.dr. Leon Zăgrean renunță definitiv la catedră

Prof.dr. Leon Zăgrean pleacă de la catedră

Decizia Universtății de medicină și Farmacia ”Carol Davila” de a-l demite din funcția de șef disciplină, coroborată cu linșajul mediatic, prin care s-a urmărit compromiterea sa, l-au determinat pe prof.dr. Leon Zăgrean să ia decizia de a se pensiona, renunțând la acest an universitar. Celebrul profesor a avut curajul să ia atitudine împotriva derapajelor pandemice și suportă acum consecințele.

Văzându-se bombardat din toate direcțiile cu mesaje defăimătoare și trunchiate la adresa sa, prof.dr. Leon Zăgrean a considerat că trebuie să contracareze mizeriile care au fost aruncate în media și pe rețelele de socializare.

”În primul rând, doresc să precizez că unele mesaje care circulă pe platforme de socializare sau în presa electronică ori scrisă nu îmi aparțin și, ca urmare, în spiritul adevărului, consider că este necesar un punct de vedere personal. Nu am fost destituit din funcția didactică de profesor universitar. Am fost destituit și înlocuit din funcția de șef de disciplină pe motivul oficial de reunire a disciplinelor de fiziologie din anul I și II de studiu, la care s-au adăugat nemulțumirile unor studenți cu privire la examenele de fiziologie din anul II de studiu, precum și sugestiile sau solicitările de a se lua o atitudine față de opiniile mele cu privire la restricțiile din pandemie și vaccin”, scrie prof.dr. Leon Zăgrean. În opinia acestuia, motivele ascunse ale destituirii din funcția de șef de disciplină sunt legate de organizarea unui examen suplimentar regulamentelor și legislației în vigoare pe care să nu-l coordoneze, invocându-se condițiile pandemiei.

”Motivul cel mai important, comunicat neoficial de către conducerea universității, este acela de a supraveghea (controla) acest examen și în viitor examenele din anul II prin intermediul noului șef de disciplină, desemnat ilegal conform articolului 111 din Carta UMFCD”, susține prof.dr Leon Zăgrean.

”Nu doresc să mă vaccinez”

Referitor la acuzele cu privire la atitudinea sa față de pandemie, profesorul doctor Leon Zăgrean mai arată că nu este anti-vaccinist și că nu a recomandat nimănui să nu se vaccineze.

”Consider că nu trebuie să fie vaccinarea obligatorie, iar eu nu doresc să mă vaccinez deoarece apreciez că am o imunitate naturală eficientă confirmată de faptul că am contactat virusul și am un titru mare de anticorpi-ultima determinare în 27.09.2021. De asemenea, faptul că am propus studenților după terminarea unui examen din sesiunea de iarnă să facem o fotografie fără mască, nu înseamnă că i-am sfătuit să nu poarte mască, chiar dacă rolul protector este discutabil în lumea științifică medicală”, mai precizează prof.dr. Leon Zăgrean. În ce privește nivelul de pregătire al studenților, acesta spune că doar pentru cei ce ajung la al treilea examen (credit sau re-re) este foarte slab și că există un procent apreciabil de studenți care obțin rezultate bune sau foarte bune (punctajul maxim obținut este 49 din 50). Mai mult, dintre cei promovați, cca 75% au nota corespunzătoare punctajului obținut la examenul scris mai mare decât 8 (opt).

Nu vrea să mai accepte mizeriile

Reputatul profesor doctor Leon Zăgrean ne spune că a cântărit foarte bine decizia de a renunța la catedră, dar că a ajuns la concluzia că nu mai este dispus să accepte aceste mizerii care i se fac. Activitatea științifică și de cercetare a colectivului de cadre didactice din disciplina Fiziologie II Neuroștiințe este concretizată în peste 70 de articole științifice cuantificate în cea mai selectă bază de date internațională -Web of Science- citate de circa 900 de ori în reviste științifice de top, 400 de comunicări și postere la manifestări științifice naționale și internaționale, precum și la participarea în calitate de autori, coautori la 5 cărți/tratate publicate la edituri internaționale precum Oxford University Press, Springer, Elsevier-Academic Press.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.