AcasăCORONAVIRUSLinșat mediatic, prof.dr. Leon Zăgrean renunță definitiv la catedră

Linșat mediatic, prof.dr. Leon Zăgrean renunță definitiv la catedră

Prof.dr. Leon Zăgrean pleacă de la catedră

Decizia Universtății de medicină și Farmacia ”Carol Davila” de a-l demite din funcția de șef disciplină, coroborată cu linșajul mediatic, prin care s-a urmărit compromiterea sa, l-au determinat pe prof.dr. Leon Zăgrean să ia decizia de a se pensiona, renunțând la acest an universitar. Celebrul profesor a avut curajul să ia atitudine împotriva derapajelor pandemice și suportă acum consecințele.

Văzându-se bombardat din toate direcțiile cu mesaje defăimătoare și trunchiate la adresa sa, prof.dr. Leon Zăgrean a considerat că trebuie să contracareze mizeriile care au fost aruncate în media și pe rețelele de socializare.

”În primul rând, doresc să precizez că unele mesaje care circulă pe platforme de socializare sau în presa electronică ori scrisă nu îmi aparțin și, ca urmare, în spiritul adevărului, consider că este necesar un punct de vedere personal. Nu am fost destituit din funcția didactică de profesor universitar. Am fost destituit și înlocuit din funcția de șef de disciplină pe motivul oficial de reunire a disciplinelor de fiziologie din anul I și II de studiu, la care s-au adăugat nemulțumirile unor studenți cu privire la examenele de fiziologie din anul II de studiu, precum și sugestiile sau solicitările de a se lua o atitudine față de opiniile mele cu privire la restricțiile din pandemie și vaccin”, scrie prof.dr. Leon Zăgrean. În opinia acestuia, motivele ascunse ale destituirii din funcția de șef de disciplină sunt legate de organizarea unui examen suplimentar regulamentelor și legislației în vigoare pe care să nu-l coordoneze, invocându-se condițiile pandemiei.

”Motivul cel mai important, comunicat neoficial de către conducerea universității, este acela de a supraveghea (controla) acest examen și în viitor examenele din anul II prin intermediul noului șef de disciplină, desemnat ilegal conform articolului 111 din Carta UMFCD”, susține prof.dr Leon Zăgrean.

”Nu doresc să mă vaccinez”

Referitor la acuzele cu privire la atitudinea sa față de pandemie, profesorul doctor Leon Zăgrean mai arată că nu este anti-vaccinist și că nu a recomandat nimănui să nu se vaccineze.

”Consider că nu trebuie să fie vaccinarea obligatorie, iar eu nu doresc să mă vaccinez deoarece apreciez că am o imunitate naturală eficientă confirmată de faptul că am contactat virusul și am un titru mare de anticorpi-ultima determinare în 27.09.2021. De asemenea, faptul că am propus studenților după terminarea unui examen din sesiunea de iarnă să facem o fotografie fără mască, nu înseamnă că i-am sfătuit să nu poarte mască, chiar dacă rolul protector este discutabil în lumea științifică medicală”, mai precizează prof.dr. Leon Zăgrean. În ce privește nivelul de pregătire al studenților, acesta spune că doar pentru cei ce ajung la al treilea examen (credit sau re-re) este foarte slab și că există un procent apreciabil de studenți care obțin rezultate bune sau foarte bune (punctajul maxim obținut este 49 din 50). Mai mult, dintre cei promovați, cca 75% au nota corespunzătoare punctajului obținut la examenul scris mai mare decât 8 (opt).

Nu vrea să mai accepte mizeriile

Reputatul profesor doctor Leon Zăgrean ne spune că a cântărit foarte bine decizia de a renunța la catedră, dar că a ajuns la concluzia că nu mai este dispus să accepte aceste mizerii care i se fac. Activitatea științifică și de cercetare a colectivului de cadre didactice din disciplina Fiziologie II Neuroștiințe este concretizată în peste 70 de articole științifice cuantificate în cea mai selectă bază de date internațională -Web of Science- citate de circa 900 de ori în reviste științifice de top, 400 de comunicări și postere la manifestări științifice naționale și internaționale, precum și la participarea în calitate de autori, coautori la 5 cărți/tratate publicate la edituri internaționale precum Oxford University Press, Springer, Elsevier-Academic Press.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.900 afisari

12 COMENTARII

  1. ” FELICITARI ” si presei care de fiecare data „pune umarul ” cand este cineva ” linsat mediatic ” !
    De regula „inghite” ce i se da fara o informare din mai multe surse !

  2. În sfîrșit mai citim și opinii de medici normali și pregătiți. Că suntem sătui de „medici” ca Cherecheș, Rafila, Cercel, Mahler
    Moldovan…

    • Sa va spun ceva amuzant. Domnul Zagrean e orice pe lumea asta numai medic nu. Dumneavoastra considerati ca sfatul unei persoane care nu a reusit sa isi ia rezidentiatul e mai important decat cel al unor persoane care au vazut zeci de mii de pacienti pana acum. Trist.

      • @hAnonime,
        Cînd te vei îmbolnăvi, sperăm să nu așteptăm mult, să te tratezi într-un spital condus de Mahler și să ocupe de tine alde Cherecheș, Imbri, Rafila, Cercel @Co….
        Da, faraoane?

    • Puteti justifica “normalitatea” pe care o invocati la acest domn, si de ce lipseste ea la ceilalti domni/doamne? Daca nu puteti justifica, mai bine vorbiti cu un jurnal personal, nu pe canale publice.

  3. Nu stiu care mai e programa universitara, ce se mai studiaza, ce nu se mai studiaza si care e nivelul de pregatire al studentilor UMF.Cert este ca multi medici sunt slabi pregatiti iar malpraxisul e la ordinea zilei
    Dezinteresul fata de pacient se vede in criza.Bolnavii grav nu mai pot ajunge in spital sa se trateze, chiar cei cu Covid sunt pe liste de asteptare….Iar cand ajunga sa fie tratati, nu stiu cu ce medicament ! Sunt lasati singuri in ATI, desi regulamentul obliga personalul la prezenta permanenta…si de aici…dezastrul.

    • Nu știu la UMF dar la Facultatea de C-ții Brașov, ce-i drept, facultate apărută după 1990, aveau „studenți” niște tineri minunați care „cugetau” cînd trebuiau să facă înmulțiri elementare. Sau chiar scoteau telefonul.
      Analfabetismul funcțional, cei 44%-45%, se perpetuează la absolut toate nivelele și în toate domeniile. Doar norocul ne poate feri de ei.

  4. Prostii si cretinii au pus stapanire pe Romania la toate nivelurile.Putinii oameni destepti si competenti sunt haituiti de urmasii Anei Pauker impuiati in toate structurile statului .Va veni ziua cand acesti imbecili vor trebui sa se descurce singuri.Si nu ii vad bine.

  5. Cine a fost Ana Pauker?A fost sefa la Liberali,pentru ca iohanus,Alnutza ,babuina turcana catzu ,falca ,valceanu ,busoiu ,boku toti sunt isurubati in structurile decizionale

  6. Se poate ,doamna Ioana M.,in tara asta nu poti critica „eroii” ca dai in fabrici si uzine.In toate incendiile astea din sectiile ATI nu pune nimeni,nu presa ca asta deja e curva regimului,o intrebare elementara.Cu ce se ocupa personalul medical platit din greu de amaratii care luau foc in timp ce ATI-urile ardeau?E clar ca derbedeii si putorile in halate albe se ocupau cu altceva.Poate o puneau cu o partida de sex,cine stie?Sau erau la cumparaturi.

    • Anonime, intrebarea asta am pus-o si eu, mai alaltaieri si ce crezi ca s-a intamplat ??? Crezi ca licuricii de ziaristi s-au sesizat si au pus-o mai departe ?? As, gresala… nimic nu s-a intamplat. Adica, daca nu treci prin salon ore intregi, mai ca-mi vine sa cred, ca doar esti rupt de munca, dar sa nu simti mirosul de fum macar, inseamna ca esti departe de salonul in cauza, intr-un loc caldut, cu personal bine dotat, etc. Cat despre domnul profesor, pot afirma in cunostinta de cau…sistem, ca in 30 de ani profesorii (unii), mai exista pe ici, colo dinozauri, deci profesorii sant ca studentii, adica promovati prin orice mijloace numaii academice nu si cine credeti ca aveau nevoie de proptele ??/ Cei destepti ??/ Nu. Ceilalti. Desteptii si-au luat lumea-n cap si-i trateaza profesionist pe altii. Stiu exact ce spun.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger