AcasăCORONAVIRUSLiber la vaccinarea cu AstraZeneca și fără programare

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca și fără programare

AstrazenecaLiber la vaccinarea cu AstraZeneca și fără programare

Dacă vreți să vă vaccinați cu AstraZeneca și nu aveți programare, nu mai este nicio problemă. De-acum vă puteți vaccina și fără programare.

Comitetul Național de Vaccinare a emis o circulară care permite centrelor să vaccineze la cerere toate persoanele care se prezintă. Membrii Comitetul Național de Vaccinare au decis că cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat, anunță Digi 24.

Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate, transmit autoritățile. Decizia a fost luată la propunerea coordonatorilor centrelor de vaccinare care spun că acestea sunt goale și că angajații de acolo stau degeaba.

Vaccinare doar cu buletinul

„Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate și listă de așteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca, se alege centrul cu locuri libere și se prezintă la vaccinare. Prioritatea se menține pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere și vaccinarea fără programare”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru G4Media.ro.

Președintele CNCAV a mai precizat că fiecare centru va vaccina zilnic în limita a maximum 90 de persoane pe flux, așa cum se întâmplă într-un centru în care sunt ocupate toate locurile. Valeriu Gheorghiță a spus că urmează să fie stabilită data de la care va putea fi posibilă vaccinarea persoanelor neprogramate, astfel încât toate centrele să fie pregătite și să aibă suficiente doze.

Marți dimineață, pe platforma de vaccinare erau afișate aproape 70.000 de locuri libere în toată țara pentru vaccinul AstraZeneca.

author avatar
Andreea Vlad