AcasăCORONAVIRUSCum luptă asiaticii împotriva Covid-19. LG a inventat robotul care dezinfectează tot!...

Cum luptă asiaticii împotriva Covid-19. LG a inventat robotul care dezinfectează tot! Ce îl face atât de special (FOTO/VIDEO)

LG aruncă în lupta antiCovid un robot (foto: flipboard.com)

La nivel mondial, lupta împotriva răspândirii noului coronavirus nu a încetat nicio secundă. Pe lângă speranțele pe care mulți și le pun în vaccinul anti-Covid, care ar putea ajuta omenirea să revină la un stil de viață cât mai apropiat de cel de dinaintea izbucnirii pandemiei COVID-19, s-a aflat ce alți pași se fac în acest război contra coronavirusului de tip nou.

De exemplu, producătorul sud-coreean de electronice LG a anunțat apariția unui robot de dezinfecție, care să ajute la eforturile de limitare a răspândirii COVID-19. Totul, în ideea de a venit în ajutorul persoanelor care se ocupă de procedurile de dezinfectare, atât de importante în această perioadă dificilă. Anunțul vine pe fondul creșterii numărului cazurilor de COVID depistate în Coreea de Sud.

Lămpi laterale cu UV-C

(sursa foto: theelec.net)

Robotul este dotat cu lămpi laterale cu ultraviolete (UV-C) care, conform zdnet.com, emit pe frecvențe de la 100 la 280 nm (nanometri). Conform datelor comunicate de către reprezentanții companiei, lămpile respective au dovedit o eficiență de 99,9% în uciderea bacteriilor coliform și stafilococul auriu.

Robotul are 1,60 înălțime și a fost dotat cu tehnologie ce permite autonomie în deplasare, urmând să fie folosit în spații publice precum spitale, hoteluri și chiar școli.