AcasăCORONAVIRUSLa doar două săptămâni de la deschidere, un spital Covid riscă să...

La doar două săptămâni de la deschidere, un spital Covid riscă să fie închis din nou. Pacienții îngheață de frig în saloane

coronavirus-spital

Abia ce au trecut două săptămâni de la deschidere, că Spitalul modular de la Lețcani riscă să fie închis din nou. De această dată, problema este la sistemul de încălzire defect, motiv pentru care pacienții ajung să tremure de firg în saloane.

La aproape un an de când spitalul a fost închis din aceleași considerente, unitatea medicală modulară riscă să devină iarăși nefuncțională.  Şeful Spitalului de Boli Infecţioase – care asigură managementul medical de la Leţcani, dr. Florin Roşu, spune că, pe timpul nopţii, se înregistrează variaţii de temperatură în saloanele bolnavilor COVID, care coboară și până la 12 grade.

Au existat fluctuații de la 12 la 28 de grade

„La Spitalul Modular Leţcani avem un număr de 48 de pacienţi la ATI şi alţi 40 la Secţia de Boli Infecţioase. Primim zilnic raportări privind starea unităţii medicale. În ultimele zile, au fost probleme din punct de vedere al asigurării unui confort termic atât de necesar pacienţilor, indiferent de patologia pe care o au aceştia. În mod normal, pentru îngrijire corespunzătoare, sunt necesare undeva la peste 23-24 de grade, chiar dacă vorbim de pacienţi din ATI sau cei cu forme medii spre severe de boală. În aceste nopţi, au fost variaţii între 12 până la 28 de grade”, spune Șeful Spitalului de Boli Infecţioase , citat de realitatea.net.

Acesta se arată încrezător și spune că nu se îndoiește că se vor găsi soluții pentru pacienți.

”Sarcina noastră la Leţcani este să asigurăm materialele sanitare şi medicaţia. În dorinţa de a oferi o îngrijire corespunzătoare, am detaşat inclusiv cadre medicale. Sunt sigur că se va găsi o soluţie rapidă, astfel încât pacienţii să fie feriţi din toate punctele de vedere. Deocamdată, nu deţin informaţii despre câte ore mai exact s-au înregistrat temperaturi scăzute în saloane”, a mai spus Florin Roşu.

author avatar
Alina Costache
272 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acest spital a fost ” inaugurat ” de celebrul tandem Stan si Bran ( inaugureaza,taie panglici ) ? Se cunoaste ” mana buna „,la fel ca la metroul din Drumul Taberei,CFR Aeroport Otopeni,Autostrada din camp,etc. ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger