AcasăCORONAVIRUSLa ce mai e bun vaccinul? Ţara europeană care nu ţine cont...

La ce mai e bun vaccinul? Ţara europeană care nu ţine cont dacă eşti imunizat sau nu: cere 2 teste PCR ca să-i treci graniţa

cipru-romaniaLa ce mai e bun vaccinul? Ţara europeană care nu ţine cont dacă eşti imunizat sau nu: cere 2 teste PCR ca să-i treci graniţa

Veşti de ultim moment pentru românii care doresc să ajungă în Cipru. Ei vor trebui să efectueze două teste PCR COVID-19: unul înainte de intrarea în ţară şi unul imediat după sosire.

Primul test PCR nu trebuie să fie mai vechi de cel mult 48 de ore în momentul sosirii.

Copiii sub 12 ani, scutiţi de la regulă

Persoanele care nu sunt vaccinate cu doza booster trebuie să facă un test rapid antigen la 72 de ore după sosire. Copiii sub 12 ani sunt scutiţi de această măsură.

Testele trebuie plătite de fiecare persoană în parte, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a autorităţii sanitare din Cipru. Noile măsuri pentru a opri răspândirea variantei Omicron de coronavirus se aplică atât celor vaccinaţi, cât şi celor nevaccinaţi, începând de marţi de la ora 23:00.

Măsurile se aplică până pe 15 ianuarie

Deocamdată, măsurile vor fi în vigoare până pe 15 ianuarie. Dar nu este exclus ca măsura să se extindă, în funcţie de evoluţia pandemiei. Numărul de noi infectări cu coronavirus a crescut rapid în Cipru în ultimele şapte zile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pe data de 2 ianuarie au fost înregistrate 3.538 de cazuri. Cu o săptămână mai devreme fuseseră raportate 1.925 de cazuri.

author avatar
Andrei Ștefan