AcasăCORONAVIRUSKlaus Iohannis, anunț important. Câte paturi avem în acest moment la ATI

Klaus Iohannis, anunț important. Câte paturi avem în acest moment la ATI

Klaus IohannisKlaus Iohannis aduce veşti bune în plină pandemie. Câte paturi avem în acest moment la ATI

Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă, marţi seară, după ședința de lucru de la Cotroceni. La această întrunire au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vicepreședintele Societății Române de ATI, Dorel Săndesc, și șeful Secției ATI I, de la spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” București, Dan Corneci.

Şeful statului a anunţat că în România sunt în acest moment 3.065 de paturi ATI, iar capacitatea sistemul sanitar va crește pe viitor prin accesarea de fonduri europene. Preşedintele a mai spus că, pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, este nevoie de implicarea tuturor cetăţenilor.

Situația epidemiologică atât la nivel european, cât și la nivel național se agravează, din păcate, constant și numai în ultima zi am avut peste 100 de români care au pierdut lupta cu virusul.

Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă și sunt necesare eforturi susținute pentru a ține sub control epidemia. Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi – pe de o parte, în zona de prevenție, prin care încercăm limitarea transmiterii infecției, și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de COVID-19 au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate.

De aceea, am dorit să am o discuție aplicată cu experți recunoscuți de Terapie Intensivă și Ministrul Sănătății, care mi-au prezentat o analiză a resurselor de la Terapie Intensivă la nivel național, secțiile ATI la nivel național – și când vorbim de resurse, mă refer atât la paturi dotate cu aparatură specifică, cât și la personalul medical„, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernul a crescut capacitatea de la ATI

Guvernul a elaborat o strategie de creștere a capacității de terapie intensivă la nivel național chiar de la începutul pandemiei.

În tot acest timp, Ministerul Sănătății a desfășurat mai multe proiecte de achiziție de ventilatoare, monitoare, paturi și alte echipamente necesare secțiilor de Terapie Intensivă, astfel că, la acest moment, avem, conform rapoartelor din secțiile de ATI, 3.065 de paturi de Terapie Intensivă – pentru toți pacienții, nu doar COVID, deci, în total 3.065 de paturi -, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare și o serie întreagă de echipamente achiziționate cu diverse surse de finanțare.

La acestea se adaugă cinci unități de Terapie Intensivă mobile, două spitale modulare și un modul ATI, cu un total – acestea suplimentare – de 169 de paturi„, a mai zis Iohannis.

Preşedintele a făcut un apel către populaţie

Pentru a stopa răspândirea virusului, este nevoie şi de implicarea noastră, a tuturor cetăţenilor. Oricâte măsuri ar lua autorităţile, acestea nu vor fi suficiente dacă nu suntem cu toţii parte a acestui efort naţional de a salva cât mai multe vieţi„, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

author avatar
Andrei Ștefan
133 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger