AcasăCORONAVIRUSKlaus Iohannis a făcut anunţul zilei: cum vor fi vaccinaţi românii anti-COVID

Klaus Iohannis a făcut anunţul zilei: cum vor fi vaccinaţi românii anti-COVID

Klaus IohannisKlaus Iohannis a făcut anunţul zilei: cum vor fi vaccinaţi românii anti-COVID

Klaus Iohannis a anunţat că strategia de vaccinare anti-COVID va fi aprobată într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pe care o va convoca în perioada următoare.

Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în şedinţa CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare„, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Iohannis a avut, luni, o şedinţă cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID-19, considerată o problemă de securitate naţională.

Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare şi stocare

El a afirmat că autorităţile s-au mobilizat foarte bine în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID.

La ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, şi avem organizată o structură clară – Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2. De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare şi implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum şi planul de acţiune, cu etape clare”, a spus Iohannis.

Acesta a subliniat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităţilor şi a căilor de acţiune, pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor şi asigurarea disponibilităţii personalului medical pentru derularea procesului de vaccinare în condiţii de maximă siguranţă„, a spus Iohannis, preluat de Agerpres.

CSAT va supraveghea strategia de vaccinare

Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe care o voi convoca în perioada imediat următoare.

Vreau să subliniez că cele trei ministere – Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne – au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităților și a căilor de acțiune, pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor şi asigurarea disponibilității personalului medical pentru derularea procesului de vaccinare în condiții de maximă siguranță.

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure, adaptate caracteristicilor noului vaccin.

Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății„, a mai zis şeful statului.

Un site special pentru vaccinare

Toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicat campaniei. Comitetul național de coordonare a avut deja discuții atât cu organizațiile profesionale, cât și cu asociațiile de pacienți și își propune în continuare să deruleze o serie de întâlniri cu corpul medical, dar și cu reprezentanții mass-media.

Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii„, a afirmat Iohannis.

author avatar
Andrei Ștefan
289 afisari

7 COMENTARII

  1. CSAT va stabili: Comandantul Suprem si intreaga sa familie, partid sustinator, Carmencita ravasita si parintii si sora presedintelui PRIMII LA VACCINAT. APOI TOATA SPUMA CEA VESTITA A SERVICIILOR ASTEA INTELIGENTE CARE AU UITAT SA ZBOARE, DAR CE FRUMOS SE TARASC CU ARAHAT, RAFILA SI STREINU IN FRUNTE…ARMATA A TRAS IN DECEMBRIE 89, APOI AU TRIMIS LA PUSCARIE ACARI PAUNI. ACUM VA ORGANIZATI DE MACEL MAI CU MANUSI? MASCA PE FATA SA NU VI SE VADA URMELE STRICACIUNII PERSONALE…BINE CA SUNTETI MURITORI…o gloata de ticalosi care trebuie aruncati in cosul de gunoi al istoriei la 6 decembrie…CINE VA VOTA CRIMINALII POPORULUI??!

  2. „Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii„, a afirmat Iohannis.”
    Esti NEBUN Johannes! Oricum galbenii tai nu vor avea votul meu NICIODATA!

  3. Ssule,s-a descoperit vaccinul contra prostiei.Mergi repede si ti-l cumpara,doar doar mai debitezi si tu ceva bun zilnic in afara de tampenii!

  4. Sasule,s-a descoperit vaccinul contra prostiei.Mergi repede si ti-l cumpara,doar doar mai debitezi si tu ceva bun zilnic in afara de tampenii!

  5. Sasule,s-a descoperit vaccinul contra prostiei.Mergi repede si ti-l cumpara,doar doar mai debitezi si tu ceva bun zilnic in afara de tampenii!Tu si tot PNL-ul tau.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger