AcasăCORONAVIRUSJ&J oprește vaccinul Covid

J&J oprește vaccinul Covid

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson a suspendat testele clinice ale potențialului său vaccin anti-Covid-19 din cauza îmbolnăvirii unui participant.

„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate testele noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv toate testele din faza a treia, din cauza unei boli inexplicabile a unui participant” a anunţat J&J. Compania a declarat că „pauza” în timpul căreia va înceta administrarea dozelor de vaccin candidat participanților a fost diferită de „suspendarea de reglementare” solicitată de autoritățile sanitare. Anunțul vine după o mișcare similară a AstraZeneca, care în septembrie a suspendat studiile la scară largă ale vaccinului său experimental din cauza unei boli (la fel de inexplicabile) contractată de un participant din Marea Britanie.  Dar doctorul William Schaffner, profesor de boli infecțioase la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt, a declarat pentru Reuters că „toată lumea este în alertă” din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu Astra Zeneca.

„Ar trebui să fie un eveniment advers grav. Dacă ar fi ceva de genul cancerului de prostată, al diabetului necontrolat sau al unui atac de cord – nu l-ar opri din niciunul din aceste motive. Acesta este probabil un eveniment neurologic ”, a spus el.Johnson&Johnson a precizat că  reacțiile adverse grave (SAE), cum ar fi accidentele sau bolile, sunt „o parte așteptată a oricărui studiu clinic, în special studii de anvergură”. În prezent, compania se află în  faza a treia a procesului de dezvoltare clinică în timpul căreia vaccinul este administrat la mii de participanţi şi testat pentru a se verifica eficienţa şi siguranţa sa, în timp ce o serie de alţi participanţi primesc un tratament placebo. Din septembrie, Johnson&Johnson a început recrutarea a 60.000 de voluntari din peste 200 de orașe din Statele Unite și din întreaga lume pentru a participa la faza a treia a studiului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
228 afisari

7 COMENTARII

  1. O stire trista. Cu cât mai multe vaccinuri cu atat mai multi salvati. Ne trebuie 4 miliarde /jumate de vaccinuri pt a invinge si un medicament de combatere si tratament eficace in 6 luni la 210 natii.

    • Trist e că in lume sînt mulți proști ca tine edmond! Visul tău coincide cu cel a lu bill gates,dar cel putin bil are fabrica de vaccinuri știe de ce marșeaza pe vaccinare! Chiar daca se află in conflict de interese! La ăștia de vor sa impună NWO conflictu de interese nu se pune! Observi că ti-am scris numele cu literă mică? Așa înțeleg io să te respect.

    • Trist este ca NU SUNT ROMAN , Edmundo , sunt un troll rapanos care castiga 3 copici pe postare sa ametesc fraieri . Se pare ca , cu tine am reusit , te-am convins usor , cu cat am mai multi dobitoci ca tine imi dubleaza portia de stevie la Tiraspol . Observi CA TI-AM SCRIS NUMELE CU LITERA MARE ? Asta inseamna ca te-am facut la mustati , Edmundo ……hihihihihihi

      • Mai usor la voi la societatea rusa ca nu va ia nici dracu vacinele. Poate doar nestiutorii care cred in Sputnik v.

  2. Doar isi fac stocuri mai usor Edmund, Elena si prostu ala cu amaratii aia din Basarabia un obsedat contrainformativ menit sa dizolve adevarul si sa faca rau unor nevoiasi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger