AcasăCORONAVIRUSJandarmii, umiliți în instanță. Ei spun ca au primit ordin să dea...

Jandarmii, umiliți în instanță. Ei spun ca au primit ordin să dea amenzi

Jandarmeria, în corzi. Pierde procese pe bandă rulantă

Instanțele au ajuns să fie suprasolicitate din cauza proceselor de anulare a amenzilor din pandemie, vedeta acestora fiind Jandarmeria, care a dat sancțiuni pe bandă rulantă. Jandarmii chemați în procese nu știu cum să scape și le spun judecătorilor că au primit ordin să facă aceste lucruri. Cert este că Jandarmeria pierde procesele în neștire, iar juriștii instituției au ajuns nu numai să nu se prezinte în instanță, ci să nu mai trimită nici răspunsuri la întâmpinări.

În pofida opiniei generale, nu polițiștii sunt cei care au dat cele mai multe amenzi în pandemie, ci jandarmii. Dovadă sunt zecile și sutele de procese în instanță, în care pârâții sunt chiar jandarmii care au dat sancțiuni pentru nepurtarea măștii. Unii, ca să scape de calitatea procesuală, apelează la mila judecătorilor, spunând că așa au primit ordin să facă.

”Jandarmeria nu câștigă niciun proces, până acum este 5 la 0. Iar dacă Jandarmeria are 0, înseamnă că este un comportament sistemic nelegal. Dacă tu pierzi la 0, ca instituție, înseamnă că ceva este putred la tine în ogradă, iar ăla care câștigă nici măcar nu este avocat, este un cetățean care se reprezintă singur. Și nu este vorba doar de mine aici, vorbesc de cel puțin alți patru, printre care și dr. Dan Băzăvan,  președintele Asociației Civice Stop Discriminării Cetățenilor, care nici ei nu au pierdut niciun proces împotriva Jandarmeriei. Pentru amenzi de mască, pentru proteste și pentru absența certificatului verde am 27 de amenzi doar de la Jandarmerie, iar pe lângă procesele câștigate mai am multe care sunt în pronunțare. Eu am făcut publice toate procesele câștigate și am creat o mișcare juridică, pentru că oamenii au pus hotărârile în dosarele lor, pentru jurisprudență”, ne-a declarat activistul civic Aurelian Popa. Acesta susține că Jandarmeria nu mai trimite nici consilieri juridici în instanță, pentru că sunt suprasolicitați de procesele pe mască și că la unele procese nu trimit nici măcar răspunsurile la întâmpinări. Pe lângă procesele pentru anularea proceselor verbale, mai sunt și cele în care Jandarmeriei i se cer despăgubiri morale, într-unul din acestea suma solicitată fiind de 100.000 de lei.

La mila judecătorilor

Aurelian Popa ne spune că la procesele sale cu Jandarmeria o singură dată a venit un jandarm, chiar cel care îi aplicase sancțiunea, care nu a știut să răspundă la nicio întrebare a judecătoarei. ”El atât a zis în sală, în poziția ghiocel și cu voce tremurândă: <<Doamna judecător, vă rog frumos să nu mă sancționați, că eu sunt de partea protestatarilor, nici eu nu port mască și nu am purtat mască la protestul respectiv>>. Așa a zis, că el, de fapt, a urmat niște ordine și că el nu vrea să facă parte din procesul ăla, dacă se poate să fie scos, că instituția… Deși și aici e o discuție, că, dacă funcționarul greșește, funcționarul trebuie să plătească. L-a întrebat judecătoarea: <<Deci, cu această excepție a lipsei calității procesuale, ce facem, domnule jandarm?>> Iar el a zis că nu știe ce înseamnă asta. Iar judecătoarea l-a întrebat ce să facă, să admită sau să respingă, că-l privește pe el. Și jandarmul a spus: <<doamna judecător, dar eu nu știu ce trebuie să zic aici>>. Vă dați seama ce nivel au jandarmii? Și ăștia ne amendează pe noi. Jumătate din procesele pe contencios administrativ din instanțe sunt pe mască și cele mai multe împotriva Jandarmeriei, că jandarmii au dat cele mai multe amenzi, polițiștii mai puțin”, ne-a precizat activistul civic Aurelian Popa.

Pledoarie zdrobitoare

În pledoaria din instanță, Aurelian Popa le spune judecătorilor că, dacă se acceptă ideea că a fost pandemie, înseamnă că toți am fost pacienți și atunci se aplică Legea drepturilor pacientului, în care se spune că este nevoie de consimțământ informat în interacțiunea cu orice dispozitiv medical, fie el ac, bisturiu, furtun de colonoscopie sau mască. ”Corect ar fi să se facă o lege care să anuleze, administrativ, toate amenzile care s-au dat pe Legea 55/2020. Cum a făcut Spania, în octombrie 2020, a anulat toate amenzile și pe carantină, și pe mască. Ei au rezolvat repede problema, ca să nu-și încarce instanțele. La noi sunt disperați judecătorii. Când văd amenzi pentru mască intră în depresie”, a mai afirmat Aurelian Popa, activist civic.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
3.061 afisari

17 COMENTARII

  1. Cine mai era ca jandarmii.Toata lumea era la mina lor si ei se credeau niste dumnezei,dar unde minte nu-i nici Dumnezeu nu cere.

    • ”Unii, ca să scape de calitatea procesuală, apelează la mila judecătorilor, spunând că așa au primit ordin să facă.”
      ”<>”
      F ututi mortii ma-tii de idiot! Pai ce rau faceam eu ca stateam 5 minute pe banca la aer curat de m-ai amendat? Pastele ma-tii de cretin!
      Sa platesti in p izda ma-tii toate amenzile care le-ai dat, ciomagarule!

    • Foarte bine ,sa se gândească pe viitor toți, ca acest sitem satanic globalist te folosește, iar apoi când nu mai are nevoie de tine te arunca ca pe,o măsea stricata ,tot cu poporul trebuie fraternizat, altfel furia oamenilor se va dezlănțui dacă nu lucrați în slujba cetățeanului, nu a unor pochimeni vremelnici

    • Pai la ce sa trimita? Amenzile ilegale pe ordine ilegale. Jandarmii platesc din buzunarul lor amenzile si se pot intoarce impotriva alora care le-au dat ordin. Aia nu vor recunoaste ca au dat ordin asa ca-s buni de plata. Au fost duri si au dat amenzi mari si multe dar nu au bani sa plateasca? Sunt executate bunurile!

    • KILU LUI SAFTA
      SA MOARA GIBIAN
      HALELEEI….SA DEA BOALA SI BENGA-N VOI
      SA VA MOARA CE AVETI MAI SCUMP SI MAI SFANT
      SA N-AVETI PARTE NICI DE ZIUA DE MAINE….SA VA LEG CUNUNIILE…SA VA IAU SPORUL DE LA CASA…INGHETZ SI DEZGHETZ APELE…BAG BOALA SI DRACII-N VOI…
      ACUM LASAND GLUMELE ASTEA LA O PARTE…PE CARE LE POT FACE ORICAND SI MULTE ALTELE….
      NU STIU DACA ATI AFLAT CATI MEMBRII DIN GRUPARILE INTERLOPE SUNT ANGAJATI IN JANDARMERIE…SAU PERSOANE DE ETNIE…VA DAU SI NUME…NUMERE DE INMATRICULARE DE LA MASINI DACA DORITI…ADRESE….
      PLATITI….PE LUMEA ASTA CU BANI…PE LUMEA CEALALTA CU SUFLETELE….NU EXISTA EXCEPTII.

  2. Bai jandarmilor cu creierasul cat o nuca, speram sa fiti cu totii fwututi in gura cand o sa vina niste rusnaci salbatici pe la voi in vizita ne-anuntata, cica si prin Bukale, cat de curand 🙂 Si nu uitati sa va vaxxinati in cap in continuare, si sa va spalati bine pe creieras de 3 ori pe zi cu Dero 🙂 Ha ha ha 🙂 Stati numai sa vedeti cand ajungeti in Iad, ce bine o sa va fie acolo, bai zeilor aka cimpanzeilor din Sudanistanul mioritik 🙂

  3. Mancati ra hat cu găleata!!!
    Cele mai multe amenzi le-a aplicat institutia militiei, precum si cele mai mari sume!
    Problema nu este cine dintre jandarmerie si militie a jecmanit si abuzat societatea civila din România ci acest minister de interne, patronat de liberalii astia impu titi cu ajutorul lui despescu si raed, le pre cu care popu latia a fost terorizata timp de 2 ani sub false motive de pandemie!
    Toti merită streangul!!!!!

  4. Arafat, Câțu și păpușa aia de ministru al sănătății din perioada asazisei pandemii împreună cu reprezentanții de vârf ai jandarmeriei și poliției trebuie chemați la bară să dea socoteală pentru tot ce-au făcut în pandemie.

  5. Militenii teroriști drogați psihopati șarlatani paraziți pierd procesele cu amenzile abuzive de obligarea și supunere a botnitelor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger