AcasăCORONAVIRUSJackpot pentru Big Pharma! În timp ce Planeta e "înghiţită" de Covid-19,...

Jackpot pentru Big Pharma! În timp ce Planeta e „înghiţită” de Covid-19, Pfizer numără tot mai multe miliarde

pfizer vaccinul

Producătorii de medicamente Pfizer, BioNTech şi Moderna vor câştiga probabil, în următorii ani, miliarde de dolari de pe urma rapelurilor vaccinurilor împotriva COVID-19, pe o piaţă care ar putea rivaliza cu vânzările anuale de 6 miliarde de dolari ale vaccinurilor pentru gripă, potrivit analiştilor şi investitorilor în sectorul sănătăţii.

Pfizer, împreună cu partenerul său german BioNTech, şi Moderna au realizat cumulat vânzări de vaccinuri pentru Covid-19 de peste 60 de miliarde de dolari, pentru 2021 şi 2022. Acordurile includ furnizarea celor două doze iniţiale ale vaccinurilor lor, precum şi rapeluri de miliarde de dolari.

Pfizer şi-a revizuit câştigurile: în sus!

Gigantul american din Big Pharma a anunțat, astăzi, că a majorat prognoza vânzărilor de vaccinuri contra Covid-19 cu 7,5%, până la un total de 36 de miliarde de dolari, în condițiile în care, în prezent, semnează contracte pentru doze booster cu mai multe țări și primește aprobări pentru utilizarea produsului pentru segmente mai largi de vârstă.

Veștile bune nu se opresc aici, și asta deoarece acțiunile companiei s-au apreciat cu 1% înaintea deschiderii bursei americane de astăzi. Compania susține că va livra anul acesta 2,3 miliarde de doze de vaccin contra noului coronavirus, din cele aproximativ 3 miliarde pe care le va produce în 2021.

Face 50-50 cu Biontech

Pfizer împarte egal cheltuielile și profiturile din vaccin cu partenerul său german BioNTech. A vândut vaccinuri contra Covid-19 de 13 miliarde de dolari în trimestrul trei al acestui an, în condițiile în care analiștii consultați de Refinitiv prognozaseră, în medie, un total de 10,88 miliarde de dolari.

Producătorii de vaccinuri spun că dovezile scăderii nivelurilor de anticorpi la persoanele vaccinate după şase luni, precum şi o rată crescândă de infecţii descoperite în ţările afectate de varianta Delta susţin nevoia vaccinurilor de rapel.

Aşadar, încă nu e clar cât de mulţi oameni vor avea nevoie de rapeluri şi cât de des.

 

author avatar
Andrei Ștefan
392 afisari

2 COMENTARII

  1. toti se prefac ca vorbesc serios despre acest covid care a inghitit cica planeta , dar pina acum de ce gripele nu inghiteau nimic ? cand profitul pharma va fi ajuns din urma de spaga data in toate partile se va opri si mascarada .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger