AcasăCORONAVIRUSItalia: campania de vaccinare în Lombardia, un dezastru!

Italia: campania de vaccinare în Lombardia, un dezastru!

Această campanie se îndreaptă spre ”dezastru”  din cauza unui sistem de programări defectuos, în condiţiile în care această regiune din nordul Italiei este cea mai afectată de pandemia de coronavirus, au admis politicienii locali.

Lombardia era epicentrul epidemiei în urmă cu 13 luni şi este în continuare regiunea cu cel mai mare număr de contaminări. A fost „un dezastru, de la bun început”, a declarat primăriţa localităţii Crema pentru La Repubblica. Ministrul regional al sănătății din Lombardia, Letizia Moratti, a promis că va lua „decizii rapide și drastice” pentru a remedia această situație „inacceptabilă”. În Cremona, capitala provinciei cu același nume, centrul de vaccinare a fost aproape gol în weekend, deoarece oamenii care ar trebui să fie vaccinați nu au primit mesajul care îi informa să se prezinte. Funcţionari locali au fost nevoiţi să răsfoiască registrul stării civile şi să-i cheme pe oameni unul câte unul, iar un primar a împrumutat un microbuz pentru a transporta vârstnicii de la domiciliul lor. La fel ca celelalte ţări din Uniunea Europeană, Italia se confruntă cu o penurie de vaccinuri, însă deficiențele din Lombardia, una dintre regiunile cele mai bogate şi care ar fi trebuit să fie printre cele mai eficiente, sunt flagrante. Italia, unde aproape 105.000 de oameni au murit din cauza Covid-19, a administrat până acum 7,8 milioane de doze şi a vaccinat complet puţin sub 2,5 milioane de persoane, la o populaţie de 60 de milioane de locuitori. Într-un sistem de sănătate publică care lasă mult spațiu de manevră regiunilor, coordonarea priorităților a lipsit, în ciuda recomandării naționale de a se concentra asupra celor cu vârsta peste 80 de ani. Procentul dintre aceștia care au primit cel puțin o injecție de vaccin variază de la 87% în Lazio, regiunea Romei, potrivit ministrului regional al sănătății, la 2,6% în Sardinia, după datele organismului independent de reflecție asupra sănătății GIMBE. Premierul Mario Draghi a promis că va folosi „toate mijloacele” pentru a combate pandemia și pentru a asigura o creștere masivă a vaccinărilor. Guvernul a stabilit un obiectiv de triplare a numărului de imunizări la 500.000 pe zi până la jumătatea lunii aprilie și de vaccinare completă a 80% din populație până la jumătatea lui septembrie.

author avatar
Bogdan Borcea
365 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnul Draghi, nu se poate asa ceva, Lombardia cea bogata sa nu asculte de ordinele dvs. atotstiutoare !! 🙂 Inseamna ca astia isi bat joc de dvs., e incalificabil asa ceva, dle. bancher neo-marxist, globalist, progresist !! 🙂 Ca solutie finala, trebuie iesit cu armata pe strazile din Milano, si cum vad aia virusul chinezesc ca misca in oricare din italienii astia efeminizati, eu zic ca trebuie tras in virusul asta obraznic, indiferent in care turma de italieni se ascunde, trebuie tras in plin, cum isi permite virusache asta chinezoi sa opreasca o asa de mare tara ca Italia !! 🙂 Altfel, falimentul total al dvs. si nu numai al dvs. e cat se poate de aproape, va tinem cu totii pumnii ca sa puteti distruge Italia cat de repede posibil, adica acum, pana in 2030 !! 🙂 Ca asa zice Agenda 2030, pana atunci trebuie rezolvate majoritatea problemelor, si majoritatea turmei, inclusiv !! 🙂 Speram sa putem vedea continuarea filmarilor la World War Z, Partea 2, cu Brad Pitt, tot in Italia, de data asta, prima parte a fost filmat in Israel, la jidanii aia avari !! 🙂 Toti zic ca nu trebuie sa dezarmati, trebuie facut totul, pana la victoria finala, ca doar de asta s-a inventat plandemia !! 🙂 Vergogna 🙂 Va fan cullo !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger