AcasăCORONAVIRUSItalia: bisericile și muzeele devin centre de vaccinare

Italia: bisericile și muzeele devin centre de vaccinare

Italia are un plan ambițios pentru a accelera campania sa de vaccinare împotriva Covid-19 și, prin urmare, folosește spații neobișnuite, cum ar fi bisericile și muzeele, pentru a administra injecțiile.

În Sicilia, campania de vaccinare se desfăşoară şi în numeroase biserici şi parohii catolice. Rezidenţii vor putea să asiste la slujbele religioase şi să fie vaccinaţi în acelaşi timp.Autorităţile regionale şi reprezentanţii bisericilor locale au semnat un acord special în acest sens, a raportat agenţia de presă ANSA. În Napoli, mai multe muzee s-au alăturat acestui demers. Unii dintre cei vaccinați ar putea petrece probabil perioada de odihnă după administrarea injecției printre lucrările expuse. Pe de altă parte, locuitorii din Monza se pot vaccina în incintele situate în apropierea tribunei oficiale a celebrului circuit de motociclism din oraș. Autoritățile din Veneția închiriază cunoscutele “vaporetto” pentru a transporta în zone prestabilite vaccinuri destinate persoanelor de peste 80 de ani, potrivit cotidianului Corriere della Sera. Italia și-a propus să vaccineze 80% din populație până în septembrie. Țara are 60,3 milioane de locuitori, iar  până în prezent au fost administrate 11 milioane de doze.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
95 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce importanta are ca, in biserica, nu se respecta normele de igiena si protectie ( sursa de apa, circuitul corect al persoanelor, al managementului socului anafilactic post vaccinare, al produselor patologice: seringi, vata., manusi folosite, etc. de a valma, depozitare in conditii de siguranta/ sterilitate/ temp. a vaccinurilor) …totul e sa vaccinezi la norma…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger