AcasăCORONAVIRUSItalia: avalanșă de concedii medicale după impunerea permisului Covid

Italia: avalanșă de concedii medicale după impunerea permisului Covid

Italia a înregistrat aproape 95.000 de concedii de boală în ultima săptămână, odată cu intrarea  în vigoare a permisului de sănătate obligatoriu pe 15 octombrie.

Toți angajații din țară sunt acum obligați să prezinte acest document înainte de a intra la serviciu, o măsură care este o extindere a „permisului verde” introdus în august.

Potrivit cifrelor transmise AFP,  din 15 octombrie au fost eliberate 94.113 concedii medicale de către medicii curenți față de 76.836 cu o săptămână mai devreme, în creștere cu aproximativ 28%.

Presa din peninsulă vorbește de “un salt suspect”, care a determinat Ordinul medicilor italieni să-i avertizeze pe membrii săi asupra consecințelor, și în special a sancțiunilor, pentru emiterea de certificate în afara normelor, după ce au fost semnalate unele cazuri.

Asociațiile medicale au declarat că permisele de sănătate “s-au acordat numai după o întâlnire față în față, așa cum prevede legea”, respectându-se toate regulile.

Angajații care refuză să se conformeze suportă o suspendare a salariului, dar prezentarea unui concediu medical le permite să-și păstreze remunerația. Aproape 3 milioane de muncitori italieni riscă să li se refuze accesul la locurile de muncă.

Ivano Russo, directorul general al Confederației Generale Italiene pentru Transporturi și Logistică, a declarat recent că dintr-un total de 900.000 de șoferi de camioane, curieri și lucrători din depozite, „între 25 și 30%” nu dețin permis de sănătate.

Guvernul premierului Mario Draghi a apărat permisul de sănătate ca o modalitate de a evita blocaje suplimentare în Italia, una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie. Virusul a ucis peste 130.000 de oameni și a scăzut PIB-ul cu 8,9% în 2020.

Țara își revine treptat: programul de vaccinare a menținut ratele de infecție scăzute, iar economia italiană este de așteptat să înregistreze o creștere de 5,8% în acest an, potrivit ultimelor prognoze ale FMI.

935 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa te fwutem in gura, bai Draghi, bai coada de topor globalist, sa vezi ca o sa ajungi ca Mussolini, in streang, cu capul in jos, toti italienii tai o sa se pise in gura ta de criminal ordinar !! Vine razboiul si al ei, e un lucru deja garantat, dar mai ales ca aia sunt vre-o 60 de milioane, o sa fie ceva ca in serialele Netflix, merita sa fie urmarita situatia de acolo, pacat ca atatia de multi s-au lasat dresati, ca niste cobai si hamsteri pe 2 picioare ce sunt !! Bravo celor care rezista regimului nazist-fascist italian !! Forza Italia !!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Creșterea costului de împrumut a secătuit creditarea?

Încetinirea bruscă a împrumuturilor bancare din zona euro s-a stabilizat în octombrie, după o reluare a fluxurilor lunare de credite ipotecare, potrivit datelor Băncii...

Confruntarea pentru bani, petrol și carbon

Responsabili politici,  lideri de afaceri și diferite personalități  din întreaga lume sosesc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, pentru cea mai mare și mai...