AcasăCORONAVIRUSIsraelul și-a numit “țarul” coronavirusului

Israelul și-a numit “țarul” coronavirusului

În persoana profesorului Ronni Gamzu. El a fost desemnat ca manager de proiect national pentru coronavirus, a anunțat biroul premierului Benjamin Netanyahu.

Netanyahu l-a lăudat pe Gamzu, directorul Centrului medical Sourasky din Tel Aviv şi fostul director în Ministerul Sănătăţii  “are mulţi ani de experienţă administrativă în domeniul medical şi a creat un proiect pentru protejarea vârstnicilor de coronavirus, care încă este utilizat și astăzi”. Potrivit Jerusalem Post, numirea lui Gamzu vine după ce un alt fost director al centrului Sourasky, prof. Gabriel Barbash, a respins miercuri oferta lui Netanyahu de a prelua acest rol.

El le solicitase atât premierului cât şi ministrului sănătăţii să ajungă la un acord asupra mandatului său până miercuri seara, în caz contrar urmând să respingă propunerea. În contextul în care numărul de infectări a trecut de „linia roşie” indicată de autorităţi, în Israel au loc proteste zilnic față de răspunsul guvernamental la această criză. Miercuri seara au fost înregistrate 2000 decazuri noi de contaminare în 24 de ore. Ministrul sănătății, Yuli Edelstein, a avertizat anterior că dacă se va ajunge la această cifră, va impune noi restricții, chiar și o nouă blocare totală.

Până în prezent în ţara cu 9 milioane de locuitori au fost confirmate de la debutul pandemiei 56.085 de cazuri de contaminare, cu 23.310 vindecări, 273 de pacienţi în stare gravă şi 430 de decese. Ronnie Gamzu a declarat că se află în fața unor “provocări enorme”- restabilirea încrederii populației în guvern, îmbunătățirea răspunsului la reducerea infecțiilor și consolidarea sistemului medical.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger