AcasăCORONAVIRUSIsrael pregătește doza a 5-a de vaccin pentru populație! „Va fi o...

Israel pregătește doza a 5-a de vaccin pentru populație! „Va fi o mare provocare să-i convingem pe oameni”

Israel pregătește doza a 5-a de vaccin pentru populație! „Va fi o mare provocare să-i convingem pe oameni” (sursa foto: sfatulmedicului.ro)

Tot mai multe țări au ridicat, în ultima perioadă, din restricțiile impuse de autorități în încercarea de a limita răspândirea COVID-19. Totul, pe fondul scăderii numărului de noi infectări.

Chiar și așa, s-a aflat recent că oficialii din Sănătate din Israel se pregătesc pentru un al șaselea val de COVID-19.

Următorul val poate fi ca valul Omicron, dar suntem îngrijorați de posibilitatea ca o variantă a Delta să apară și să dăuneze populațiilor tinere și sănătoase, precum și femeilor însărcinate”, a afirmat recent, într-o declarație de presă, profesorul Salman Zarka, coordonator al actiunilor anti-COVID din Israel.

Oficial din Ministerul Sănătății: „Va fi o provocare foarte mare să convingem oamenii”

Pe de altă parte, profesorul Nachman Ash, director în cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel, a vorbit despre doza a cincea de vaccin împotriva coronavirusului. Acesta a adus în discuție posibilitatea apariției unei a cincea doze de vaccin anti-COVID, înainte de viitoarea iarnă.

Și a admis că o astfel de situație, în cazul în care se va ajunge acolo, ar reprezenta o veritabilă provocare pentru autorități, semn că se așteaptă să ducă ceva muncă de lămurire pentru a convinge populația să se lase „înțepată” cu o a cincea doză de vaccin împotriva COVID.

Va fi o provocare foarte mare să convingem oamenii să se vaccineze cu un al cincilea vaccin”, a declarat Ash, conform ynetnews.com.

„În prezent, nu există dovezi care să justifice cel de-al cincilea vaccin ( a cincea doză de vaccin-n.red), iar dacă ne lansăm într-o astfel de campanie, trebuie să decidem dacă facem acest lucru după [al șaselea val lovește] și pe cine să vaccinăm, întreaga populație sau cei aflați la risc. Ne gândim la asta, dar nu există decizii sau direcții clare”.

 

author avatar
Andrei Coman