AcasăCORONAVIRUSÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în stare gravă la spital. Se...

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în stare gravă la spital. Se luptă cu Covid-19 de două săptămâni

IPS CalinicÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în stare gravă la spital. Se luptă cu Covid-19 de două săptămâni

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, este internat într-un spital din Iași după ce a dezvoltat o formă gravă de COVID-19.

ÎPS Calinic s-a infectat cu COVID-19 în urmă cu mai bine de două săptămâni. Acesta a luat virusul de la unul dintre consilierii săi, părintele David, care, din nefericire, a decedat într-un spital din Iași.

Inițial, înaltul prelat, în vârstă de 64 de ani, a avut o formă ușoară, refuzând să meargă la spital. Acesta a preferat să se trateze în chilia sa de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Din păcate, starea sa s-a deteriorat și a fost transferat de la Suceava la Iași, la solicitarea familiei.

ÎPS Calinic este intubat la ATI

Starea pacientului s-a agravat și a fost necesar să fie transferat pe secția Terapie Intensivă și intubat.

Biserica Ortodoxă Română primește iată o nouă veste teribilă. În luna mai a anului 2020, ÎPS Pimen, cel care era arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților înaintea lui ÎPS Calinic, a murit infectat cu SARS-COV-2.

Șeful Cancelariei arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, preotul călugăr David Oprea (47 de ani), a murit vineri, 17 septembrie, din cauza Covid-19.

„Părintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, și pentru o foarte lungă perioadă de timp slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iași, a trecut la Domnul astăzi, 17 septembrie 2021, în urma complicațiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19”, anunța doxologia.ro.

author avatar
Andreea Vlad
319 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ticalosii continua eliminarea fizica a inaltilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane care nu se aliniaza dictaturii ,la fel ca in anii 50.Istoria se repeta.Daniele,mai traiesti,bre?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger