AcasăCORONAVIRUSIohannis, apel la vaccinare de la Bruxelles: „De ce trebuie să dăm...

Iohannis, apel la vaccinare de la Bruxelles: „De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spaţiul public şi pe Facebook?”

(sursa foto: presidency.ro)

Încă un apel la vaccinare venit de la vârful statului, în plină. Aflat vineri la Bruxelles, cu ocazia participării la reuniunea Consiliului European, Klaus Iohannis a adus în discuție situația statelor din vestul Europei, cu rate de vaccinare ridicate. Și nu doar atât.

„Acasă, situaţia este foarte, foarte complicată, am vorbit eu despre o tragedie, despre o catastrofă în domeniu, spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical sunt terminaţi, că lucrează non-stop, locuri la Terapie Intensivă nu mai sunt disponibile. Am apelat la Mecanismul European de sprijin şi am primit deja efectiv sprijin de la opt state europene”, a susținut Iohannis, de la Bruxelles.

Totul, în contextul în care încă de zilele trecute mai mulți pacienți cu COVID-19 au fost transferați în două centre universitare din Ungaria – VEZI AICI.

Iohannis: Noi de ce nu putem aşa ceva?

Totodată, liderul de la Cotroceni a ținut să menționeze că „noi trebuie să jucăm rolul nostru”. Context în care a făcut trimitere la statele din vestul Bătrânului Continent în care rata de vaccinare e în jurul a 80%. Și le-a recomandat oamenilor să nu mai plece urechea la cei care „vorbesc prostii” în spațiul public, inclusiv pe o rețea de socializare.

„Repet foarte clar – nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm odată şi odată acest lucru. Uitaţi-vă la alţii, în vestul Europei, suntem aici în Bruxelles, în toate statele din vestul Europei pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80-90 la sută şi au ajuns în ultimele săptămâni puţini oameni la Terapie Intensivă şi în spitale. Noi de ce nu putem aşa ceva?

De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spaţiul public şi pe Facebook şi vă fac să nu vă vaccinaţi, ca să ajungeţi la spital şi la Terapie Intensivă? Este fundamental eronat. Soluţia este clară, este gratuită, este disponibilă, se numeşte vaccin”, a fost auzit spunând Klaus Iohannis, vineri, 22 octombrie.

Președinte: Mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe!

Klaus Iohannis și-a încheiat mesajul pe această temă cu un îndemn la vaccinare. „Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe să terminăm odată cu această pandemie!

Până atunci, avem sprijin din toate părţile, toţi ne ajută, dar să fim serioşi: nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru. Asta trebuie să o facem noi”, a conchis Iohannis.

Cele mai recente informații oficiale cu privire la numărul persoanelor vaccinate

În tot acest context, vă amintim ce reiese din cele mai recente informații oficiale cu privire la numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 la nivel național.

Anunțul vine de la CNCAV și sună astfel: „Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 21 octombrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro