AcasăCORONAVIRUSIoana Mihăilă îl contrazice pe Florin Cîţu. Are o veste proastă despre...

Ioana Mihăilă îl contrazice pe Florin Cîţu. Are o veste proastă despre campania de vaccinare!

florin citu-ioana-mihailaIoana Mihăilă îl contrazice pe Florin Cîţu. Are o veste proastă despre campania de vaccinare!

Ioana Mihăilă consideră că nu este posibil ca în acest ritm de vaccinare România să ajungă la 5 milioane de persoane imunizate cu două doze, dar afirmă că este probabil să se atingă această cifră pentru persoanele cărora li se administrează o singură doză.

Premierul Florin Cîţu afirmase că el crede că, până la 1 iunie, România va reuşi să vaccineze 5 milioane de oameni cu ambele doze. În prezent, numărul total al persoanelor vaccinate în România a ajuns la 3.491.189, dintre care 2.197.532 și-au încheiat deja schema de imunizare.

Totuşi, ministrul Sănătăţii, are şi o veste bună: pandemia a început ”să o ia mai încet” şi că nu mai există o mare presiune pe paturile de spital, în special pe cele de la Terapie Intensivă.

Ea a precizat că dacă lumea se va vaccina în număr mare şi vor fi respectate măsurile de protecţie atunci pandemia se va încheia curând.

Este posibil ca până la mijlocul lunii iunie să avem cinci milioane de persoane care sunt vaccinate cu prima doză.

Pentru a atinge imunizarea completă, este nevoie de două doze şi de un anumit interval de timp scurs de la a doua doză.

Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecţie”, a declarat Ioana Mihăilă la postul Prima TV.

10 milioane de vaccinaţi până la 1 septembrie

Dacă ritmul de vaccinare ţine pasul cu ritmul de distribuţie şi de aprovizionare cu vaccinuri, da. Dar ritmul de vaccinare din păcate nu este dependent doar de aprovizionarea cu vaccinuri, care a început să aibă un trend destul de bun şi în creştere.

Acum avem suficiente vaccinuri, avem suficiente centre de vaccinare, am început de săptămâna asta şi vaccinarea la medicii de familie şi îmi încurajez colegii medici de familie, chiar dacă nu sunt dintre cei 3.000 înscrişi, să înceapă să se înscrie pentru a primi vaccinurile şi pentru a vaccina în comunitate.

Extindem şi locurile şi ne adresăm şi altor categorii şi populaţionale, dar şi de profesionişti care să poată să fie vaccinaţi şi respectiv să vaccineze tocmai cu scopul de a creşte şi ritmul de vaccinare pentru că în momentul acesta vaccinuri avem”, a mai spus Ioana Mihăilă pentru sursa amintită.

author avatar
Andrei Ștefan
681 afisari

4 COMENTARII

  1. Suntem pe locul 25 din 28, buna treaba cu minciuna in mass media, păcălim prostii care ne-au votat, ca merita

  2. Ce JIGODII ne guverneaza! Aceste JIGODII fac parte din „Guvernul MEU”,urcate pe tron de NEONAZISTUL,KLAUS WERNER IOHANNIS si vor sa scoata din criza ROMANIA. facut!

  3. Idioti utili!!!! A tunat si i-a adunat!!!!
    Chiar nu se gaseste unul dintre ei sa spuna adevarul? Ca de fapt au inlocuit ideea de gripa cu ceva inventat pentru a intepa la comanda pe oricine?
    Mai mult de atat, nici macar nu vand ceva care sa nu faca rau, mai sunt si nocive, daca nu chiar mortale pentru unii

  4. Stati linistiti ca, covidul nu pleaca nicaieri! homosexualii astia de hohanis, ciolos (practicant de swingareli cu nevasta-sa), barna, vladut voiculescu, nasui etc. va mai dau drumul la lant 2 luni si apoi va baga iar la cotet! 100%

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger