AcasăCORONAVIRUSÎngrijorări privind ultimul studiu despre eficiența vaccinului anti-Covid-19. Ce au descoperit oamenii...

Îngrijorări privind ultimul studiu despre eficiența vaccinului anti-Covid-19. Ce au descoperit oamenii de știință

vaccinÎngrijorări privind ultimul studiu despre eficiența vaccinului anti-Covid-19. Ce au descoperit oamenii de știință

Eficacitatea vaccinurilor anti-Covid-19 este o nebuloasă pentru lumea medicală. Protecţia oferită împotriva coronavirusului de vaccinurile în două doze ale Pfizer şi AstraZeneca scade în decurs de şase luni, potrivit unui nou studiu britanic, citat de CNBC.

O analiză realizată de ZOE Covid App Study pe 400.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Pfizer şi BionTech arată că la o lună de la inoculare eficacitatea a fost de 88%. Cu toate acestea, eficacitatea a scăzut la 74% după cinci-şase luni.

În acelaşi studiu, o analiză care a inclus peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze de vaccin al Oxford-AstraZeneca arată că eficacitatea a scăzut de la 77% la o lună la 67% după patru-cinci luni. Datele au fost colectate după data de 26 mai, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă a coronavirusului, a spus Tim Spector, care conduce studiul ZOE Covid.

Protecția oferită de vaccinurile Pfizer și AstraZeneca nu este de durată

Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra, a prezentat marți aceste ultime date în cadrul unui webinar și a declarat că rezultatele au arătat un „beneficiu redus” al protecției oferite de cele două vaccinuri pe măsură ce trec lunile.

Alexander Hammers, profesor de imagistică și neuroștiințe la King’s College din Londra, a declarat că se știe deja din alte coronavirusuri că imunitatea împotriva bolii nu tinde să fie pe tot parcursul vieții. Și chiar dacă datele au arătat o „scădere” a eficacității vaccinurilor de-a lungul timpului, Hammers a spus că oamenii sunt „probabil cel puțin 50% protejați”.

author avatar
Andreea Vlad
667 afisari

2 COMENTARII

  1. GRABA CU CARE PFZER SI ASTRA ZENECA AU IMPUS !!,VACCINARILE INAINTE DE OMOLOGAREA DEFINITIVA 3-5 ani !,DOVEDESC GOLANIA DIN SPATELE PROPAGANDEI AGRESIVE FACUTA PRIN MEDIA SI ACOLITII GUVERNELOR CARE AU PUS BOTUL .
    ACUM DUPA CE INCEP SA SE VADA EFECTELE PROPAGANDA CONTINUA PENTRU A DETERMINA OAMENII SA-SI SCOATA ABONAMENTE LA VACCINARI !!.

  2. Pfizer a declarat ca doar in acest an, pana la jumatatea anului a avut un profit de 35 de miliarde…
    O fi rau?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger