AcasăCORONAVIRUSALERTĂ COVID-19! Varianta Centaurus, ultima apărută, mai periculoasă decât Omicron! - VIDEO

ALERTĂ COVID-19! Varianta Centaurus, ultima apărută, mai periculoasă decât Omicron! – VIDEO

Îngrijorare în rândul experților! Centaurus, noua variantă COVID, provoacă temeri - VIDEO (foto: captură video)

Din păcate, pare să revină tot mai puternic îngrijorarea cauzată de COVID-19, pe măsură ce se vorbește și despre o altă variantă a Omicron.

Și anume, specialiștii în virusologie se arată îngrijorați cu privire la apariția unei alte variante Omicron cu răspândire rapidă, care câștigă rapid teren în India și a ajuns deja în Marea Britanie. Varianta a primit deja și un nume „Centaurus”.

Varianta BA.2.75 – supranumită „Centaurus” – a fost detectată pentru prima dată în India la începutul lunii mai, titrează The Guardian. De atunci, cazurile din Marea Britanie au crescut brusc – și aparent mai rapid decât cele ale variantei BA.5 extrem de transmisibile, care este de asemenea prezentă în India, și înlocuiește rapid varianta BA.2 dominantă anterior în multe țări.

Variantă „în monitorizare” la nivelul ECDC, încă din 7 iulie

Noua variantă, BA.2.75, ar fi ajuns deja în alte aproximativ 10 țări. Inclusiv în Marea Britanie, Statele Unite, dar și în Germania, Australia și Canada, conform aceleiași surse.
Avertismentul specialiștilor în sănătate apare pe fondul solicitării venite din partea parlamentarilor britanici, care au cerut intensificarea eforturilor pentru a-i convinge pe cei aproape 3 milioane de adulți din Anglia, care nu au făcut încă vreo doză de vaccin anti-COVID, să se vaccineze.

Ar mai fi de menționat că Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a desemnat-o „variantă în monitorizare” încă din 7 iulie, ceea ce înseamnă că, titrează publicația citată, există unele indicii că ar putea fi mai transmisibilă sau asociată cu o boală mai gravă. Dar informațiile sunt încă puține.

Pe de altă parte, și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) monitorizează îndeaproape noua variantă.


Ce anume i-a alertat pe experți

Ce anume le-a atras atenția în mod special specialiștilor în cazul acestei noi variante? Pe lângă aparenta sa creștere rapidă și răspândirea geografică largă, virusologii au fost alertați de numărul mare de mutații suplimentare pe care BA.2.75 le conține, în raport cu BA.2, din care ar fi evoluat.

„Nu atât mutațiile sunt cele care îngrijorează, ci mai mult numărul/combinația lor”,

a menționat dr. Tom Peacock, virusolog la Imperial College London, conform aceleiași surse.

Peacock a fost, de altfel, primul care a identificat Omicron ca o potențială îngrijorare, în noiembrie 2021.

Câte cazuri noi de COVID au fost anunțate miercuri, 13 iulie, în România

Conform raportării venite miercuri, 13 iulie, de la Ministerul Sănătății (MS), „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.777 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 267 mai puține față de ziua anterioară. 763 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”.

Totodată, MS a mai anunțat că în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.442, cu 81 mai multe față de ziua anterioară. „De asemenea, la ATI sunt internate 87 persoane, cu 3 mai puține față de ziua anterioară.

Dintre cei 87 pacienți internați la ATI, 68 sunt nevaccinați”, se menționează în raportarea oficială.


author avatar
Andrei Coman
767 afisari

13 COMENTARII

  1. A fost un „cutremuras”
    În ziua de 13 Iulie 2022 la ora 12:04:17 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.9, la adâncimea de 20km.
    Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 82km V de Braila, 85km V de Galati, 91km NE de Ploiesti, 108km E de Brasov, 125km S de Bacau, 130km NE de Bucuresti, 176km E de Pitesti, 192km NE de Ruse, 192km NV de Constanta, 198km S de Iasi.
    Autoritățile din Beijing au impus săptămâna trecută măsura vaccinării obligatorii COVID. După 48 de ore, măsura a fost anulată. Așa ceva nu s-a mai văzut în China comunistă.
    Av. Gheorghe Piperea: Cât de creduli sunt oamenii! Din 4000 de teste făcute ieri, 4000 sunt pozitive!

    • Nu e alerta covid. E alerta „protestele din Olanda se extind în toată Ieoropa” și „poporul din Sri Lanka este în stradă”. Mai e alerta: „un studiu efectuat în SUA în luna iunie 2022 arată că 11% din americani consideră că Putin este vinovat de creșterea prețurilor și inflației, 29% cred că marile companii și 52% sunt convinși că politica lui Joe Biden e de vină”. Cam astea sunt alertele. Dacă oamenii ies în stradă atunci e democrație și nu-i poți împiedica. Dacă adunările sunt interzise pentru „binele sanitar public” atunci manifestanții devin infractori și pot fi călcați în copitele cailor poliției și în șenilele tancurilor fără probleme.

    • Intamplarea face CA cei intepati cu 2-3 doze sa we infecteze cu noua varianta! Parca erau imuni so nemuritori!

  2. Hai ca am inteles ca varianta Xi nu puteau s-o dea ca era atingere la Xi supusul lor chinez. Mah dar dupa O omicron nu era in alfabet litera P? K,L,M,N,O,… P??! Acu e Centaur?? Corect era varianta P! Cu ce se putea asocia P…Adica varianta Penis era cea mai indicata la covidelu actual. Caci de la omicron are efecte f.f.f.f.usoare spre zero.

  3. Și ce mai urmează? Varianta „inorog”? „Miriapod”? „Sfinx”?

    Și iar în India? Nu puteau schimba țara?

    • @Barbu Gh. 2022-07-13 15:48 15:48:06 Urmeaza FOAMEA IN FRIG Poate v-a scapatr asta….
      Șoc total: o sentință judecătorească definitivă e pe cale să falimenteze 50 % din farmaciile românești
      Statul Român s-a fraudat singur, dar vor plăti privații
      otul a plecat de la un control al Curții de Conturi care a avut loc la CAS Arad în 2016, Control care a degenerat pentru un proces în justiție asta deoarece curtea de conturi a impus prin casele județene de asigurări de sănătate ca furnizorii să stabilească valoarea prejudiciului reprezentând cheltuieli cu bunuri și servicii decontate nelegal ca urmare a validării unor prețuri la medicamente mai mari decât cel rezultată prin aplicarea reducerilor comerciale și a adaosului.
      Decizia Curții de Conturi a fost contestată în instanță de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), la Curtea de Apel București (CAB), care a respins solicitarea prin sentinţa civilă nr. 2174 din 8 iunie 2017, pronunţată de Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a CAB.
      Hotărârea a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a respins recursul printr-o sentință definitivă pronunțată în 19 mai 2022.

      • Satanele rromarlane vor sa umfle cu 60% impoziul pe locuinte – Care se plateste iarna pe foametea din Ianuarie…

        • Păi dacă au crescut toate prețurile, trebuie să crească și toate taxele. Și restricțiile la fel. Nu o să mai avem permisiunea să facem foc cu lemne sau cărbuni, vom fi obligați să avem la țară hidrofor, baie, wc și fosă septică altfel ne confiscă casele pentru că nu vom putea să plătim amenda corespunzătoare dacă n-avem, va trebui să respirăm mai puțin că poluăm prea mult, vom plăti taxă pe fântână că e criză de apă (de-aia crește nivelul oceanului planetar), nu ni se va mai permite să creștem animale și păsări în ogradă, etc. Proiectele sunt nenumărate și abia așteaptă să fie aprobate.

  4. Mai mars în mortii vostri cu covizii si omicronii si centaurii vostri de nemernici dereglati mintal. Dezaxatii dreacu! O sā fiti jupuiti, fierti în cazane, în piata publicā, într-o zi. Toate popoarele v-o doresc si o vor avea.

  5. SIK…TIR, NICI FAMILIILE VOASTRE NU VA MAI CRED, MANCATI K..K..T FARA SA MAI CONVINGETI….ESECUL UNUI DEMERS FINALIZAT CU …SINUCIDEREA, DECI , AVETI CURAJ SI DISPARETI, DACA NU, O SA VA AJUTAM NOI….

  6. Stai sa vezi ce vai de noi o sa fie maine cand o sa apara varianta,, BALAUR,,
    M-am scapat pe mine deja…..
    Siktir

  7. Pariu ca intr-un final o sa dea drumul la ceva adevarat ca sa mature sute de milioane de oameni si vor da vina pe faptul ca ei au anuntat din timp dar nimeni nu i-a mai crezut.
    Nu inteleg cum slbz nu se gaseste unul sau o echipa din miliarde de oameni existenti, care sa dispuna de fondurile necesare si de motivarea necesara ca sa inceapa sa dea startul la niste asasinate coordonate, un alde Bill, Fauci, Biden, Rockefeller, Ursula, Schwab, samd…..
    La ultimul forum economic mondial, la Davos, „”” care coincidenta, au facut simulari prin 2019 legate de posibilitatea aparitiei unei plandemii care ar putea afecta economia globala si culmea chiar a aparut la scurt timp dupa aceea „”””” participantii au fost paziti de aproximativ 5800 de mercenari „”” o mica armata privata „”””.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger