AcasăCORONAVIRUSÎngrijorare în privința COVID. Rata de incidență în Capitală, în creștere -...

Îngrijorare în privința COVID. Rata de incidență în Capitală, în creștere – a trecut de 5 la mie

Îngrijorare în privința COVID. Rata de incidență în Capitală, în creștere - a trecut de 5 la mie (sursa foto: Facebook)

Pe măsură ce a început, în România, rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, s-au aflat cifre de ultimă oră de la autorități, cu privire la rata de incidență la nivelul Bucureștiului. Sunt cifre îngrijorătoare pentru mulți dintre locuitorii Capitalei.

S-a trecut de pragul de 5 la mie. Astfel, Direcția de Sănătate Publică București a anunțat, pe 28 septembrie, că rata de incidența cumulată calculată la 14 zile a ajuns la 5.57 la mia de locuitori. Valoare în creștere semnificativă față de cea comunicată în prima zi a acestei săptămâni, respectiv, luni 27 septembrie, de 4.95 la mie.

În acest context, locuitorii Capitalei stau cu ochii pe anunțurile oficialilor, pentru a se vedea ce se întâmplă cu școlile, dar nu numai.

Cifrele anunțate luni de GCS

Cea mai recentă raportare venită de la Grupul de Comunicare Strategică, luni, 27 septembrie, anunța că în ultimele 24 de ore fuseseră înregistrate 5.655 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că în București fuseseră raportate 2559 de cazuri nou confirmate.

”Până astăzi, 27 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.199.761 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 947 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.098.795 de pacienți au fost declarați vindecați”, a mai anunțat GCS.

De asemenea, sursa citată precizase, luni, 27 septembrie, că în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.032. ”Dintre acestea, 1.218 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 290 sunt minori, 272 fiind internați în secții și 18 la ATI”, potrivit informațiilor venite de la Grupul de Comunicare Strategică.

100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger