AcasăCORONAVIRUSInformații de ultimă oră de la Ministrul Sănătății despre situația paturilor de...

Informații de ultimă oră de la Ministrul Sănătății despre situația paturilor de la Terapie Intensivă

Ministrul Tătaru, primul pe lista PNL, la alegerile parlamentare

Aflat la Iași, alături de colegul său din Executiv, Costel Alexe, ministrul Mediului, oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Sănătății a fost întrebat despre situația paturilor de la Terapie Intensivă (ATI).

Totul, în contextul mai multor declarații făcute pe acest subiect, în ultima perioadă, dar și a faptului că din raportările din ultimele două zile reiese că numărul pacienților aflați la ATI s-a situat în jurul cifrei de 280.

Din spusele ministrului, spitalele COVID de la nivelul țării au aproape 2.000 de paturi de Terapie Intensivă. Ceea ce înseamnă în jur de jumătate din totalul paturilor de ATI din spitalele din România. Tătaru a adus în discuție distribuția cazurilor COVID și, în cazul aglomerării, transferul pacienților către spitale care au paturi disponibile la ATI.

„La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi de terapie intensivă. În cele 226 de spitale faza 1, faza 2, suport COVID sunt în jur de 2.000, 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri sau acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi pe transferuri de pacienţi în spitale care au paturile goale. Pentru următoarea perioadă, şi la ‘Elias’ şi la ‘Matei Balş’ va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Noi sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a afirmat Nelu Tătaru.

Fotografia care a generat un val de reacții

Precizările ministrului Sănătății vin după ce recent s-a răspândit în spațiul public o fotografie realizată de o asistentă medicală și postată pe Facebook. În imagine este surprinsă o adevărată coadă de ambulanțe, formată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, unul dintre spitalele din prima linie în gestionarea cazurilor de coronavirus. Poza a generat și o altă reacție în cazul unui medic. Le redăm pe ambele în cele ce urmează:


Dar și după ce primarul Capitalei avusese o reacție tranșantă pe marginea paturilor de la Terapie Intensivă – DETALII AICI, mesajul Gabrielei Firea fiind transmis la destul de scurtă vreme după ce secretarul de stat Raed Arafat anunțase că în spitalele din Capitală care primesc pacienți COVID nu mai sunt locuri la ATI – DETALII AICI.

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger