AcasăCORONAVIRUSInformația despre Omicron care aruncă totul în aer! Ce au descoperit cercetătorii

Informația despre Omicron care aruncă totul în aer! Ce au descoperit cercetătorii

omicronInformația despre Omicron care aruncă totul în aer! Ce au descoperit cercetătorii

Riscul de reinfectare cu varianta Omicron a coronavirusului este de peste cinci ori mai mare și nu este mai blândă decât tulpina Delta, arată un studiu realizat în Marea Britanie.

Rezultatele studiului realizat de Imperial College din Londra s-au bazat pe datele Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie și ale Serviciului Național de Sănătate privind persoanele care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 printr-un test PCR în Anglia între 29 noiembrie și 11 decembrie.

„Nu găsim nicio dovadă (atât pentru riscul de asistenţă la spitalizare, cât şi pentru starea simptomelor) ca Omicron să aibă o severitate diferită faţă de Delta”, arată studiul, care precizează că datele privind spitalizările rămân foarte limitate, scrie Reuters.

Persoanele trecute prin COVID au protecţie zero față de Omicron

„Verificând starea de vaccinare, vârsta, sexul, etnia, simptomele, regiunea și data de infectare, Omicron a fost asociat cu un risc de reinfectare de 5,4 ori mai mare în comparație cu Delta”, a arătat studiul, a cărui date au fost publicate pe 16 decembrie.

Protecția oferită de infecția anterioară împotriva reinfectării cu Omicron poate fi de cel mult 19%, a spus Imperial College (ICL) într-un comunicat.

Cercetătorii au descoperit un risc mult mai crescut de a dezvolta o formă simptomatică a bolii, în urma infectării cu Omicron, în comparație cu Delta, la două sau mai multe săptămâni după a doua doză de vaccin şi la două sau mai multe săptămâni după doza de rapel.

author avatar
Andreea Vlad
708 afisari

4 COMENTARII

  1. Draga Andreea din dorinta de a ajuta omenirea ai preluat articolul unei agentii (REUTERS) a carui patron este mare actionar la……surpiza …Pfizer.
    Studiul la care face referire articolul este usor diferit (pe ici pe colo in partile esentiale).Iti recomand sa nu mai iei de bun tot ce recomanda Cartelul Pfizer si sa verifici inainte , nu de alta dar pe zi ce trece nu va mai crede nimeni si dupa ce trece pandemia (chiar daca nu credeti asta) ajungeti someri ( scuze… am uitat ca jurnalistii nu platesc contributii sociale) sau in cel mai fericit caz o sa scrii despre tratamentul depresiilor la Gandacul de Colorado.Fara suparare este doar o recomandare amabila pe care poti sa o iei, sau nu in considerare.

    • Nu inteleg de ce iti Bati capul, aceasta duduie face parte din brigada impusă la național, sa spele creierele cu lozinci Neo marxiste. Daca ei toate articolele acestei dudui, o sa vezi ce elogii aduce celor mai mari criminali din istorie, gen bill gates, noi orânduiri mondiale, de papagalii aia ce il elogiau pe Ceaușescu, se înroșesc. O asemenea pupare de dosuri criminale nu am mai vazut de mult. Duduia asta nu are nimic cu jurnalismul.

  2. @ Ăia de la Antitero anunțau pericolul de „atentate” cu ,,aruncat în aer” , ? Se pare că și-au găsit „finanțatori”, ?

  3. Adică, explicația este simplă.
    Cei care au trecut prin „boala delta” nu prea s-au vaccinat.
    Însa prin stirea lor de că cat, vor să spună că trebuie neapărat să se vaccineze cei care au trecut prin „boala delta” ca să se „imunizeze” cică. Parizer cere bani mulți, se vrea îmbogățirea ovreului care conduce Pfizer. Hai sictir de bestii încornorate. Diavolii planetei, voi sunteți.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger