AcasăCORONAVIRUSIndicele de infectare în Capitală, sub 3. Când s-ar putea relaxa măsurile...

Indicele de infectare în Capitală, sub 3. Când s-ar putea relaxa măsurile restrictive!

Indicele de infectare în Capitală, sub 3. Când s-ar putea relaxa măsurile restrictive! (sursa foto: facebook/Alin Stoica)

Cum s-a aflat, vineri, că indicele de infectare la nivelul Capitalei a scăzut sub pragul de 3 la mia de locuitori, semn că Bucureștiul iese din scenariul roșu, toți ochii sunt acum pe deciziile pe care le-ar putea lua autoritățile, respectiv pe o posibilă relaxare a măsurilor restrictive dispuse în lupta contra noului coronavirus. O decizie nu se va lua, însă, imediat.

Un anunț de la nivelul decidenților ar urma să fie făcut, în această privință, în ultima zi a acestei săptămâni, după monitorizarea situației timp de două zile.

Pentru că, e important de menționat, o hotărâre care ar putea duce la redeschiderea sălilor de spectacol, de exemplu, s-ar putea lua doar dacă această scădere a ratei de incidență se menține și în intervalul imediat următor.

Stoica: Vom lua decizia duminică

”Vom aştepta cele 48 de ore prevăzute de Hotărârea de Guvern. Acum indicele de infectare este 2,98, deci foarte puţin sub trei şi, dacă se confirmă acest trend descendent, vom lua decizia duminică, urmând ca de luni să intre în vigoare măsurile, respectiv (…) redeschiderea sălilor de spectacol cu 30% din capacitate, redeschiderea restaurantelor, cafenelelor cu 30% din capacitate”, din câte a explicat prefectul Capitalei, vineri, într-o intervenție la Digi 24.

Alin Stoica a lămurit și ce se va întâmpla în cazul în care acest indice de incidență nu va rămâne sub pragul de 3 la mia de locuitori. ”Atunci evident nu vom mai lua această decizie. Vom aştepta un nou interval până când vom constata că iarăşi scădem sub 3 la mie”, a explicat prefectul Capitalei.