AcasăCORONAVIRUSIncredibil! Ne țin în starea de alertă și la vară

Incredibil! Ne țin în starea de alertă și la vară

Alexandru Rafila a anunțat mica relaxare

Guvernul României a decis să mențină la nesfârșit starea de alertă, fără a avea o justificare coerentă și legală pentru acest lucru. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre probabilitatea de a avea mai puține restricții în sezonul estival, ceea ce înseamnă că autoritățile se vor folosi în continuare de starea de alertă. Mai mult, deși varianta Omicron nu mai face probleme sistemului sanitar, foarte multe restricții vor rămâne în vigoare.

Chiar dacă s-au anunțat anumite relaxări, restricții importante rămân încă în vigoare. Cel mai grav este însă faptul că autoritățile au vorbit despre restricții care vor fi menținute și în sezonul estival, ceea ce înseamnă că s-a decis deja permanentizarea stării de alertă. Și asta în condițiile în care tot mai multe țări europene decid să ridice în totalitate restricțiile și să se întoarcă la noua normalitate, aceea care include Covid-ul în categoria răcelilor de sezon. În România însă Guvernul nu vrea sub nicio formă să renunțe la avantajele stării de alertă, care constau, în principal, în permiterea achizițiilor directe, fără niciun fel de licitații, măsură care nu se mai justifică din niciun punct de vedere. Starea de alertă permite, totodată, și angajări fără concurs, astfel că numirile în funcțiile publice sunt, de peste doi ani, pur politice.

„Opinia mea este că vom avea o vară în condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține, dar acest lucru trebuie luat cu rezervă, pentru că atunci când discuți de o boală transmisibilă nu poți să faci decât presupuneri. Presupunerea în acest moment este un sezon estival fără restricții, dar lucrul acesta rămâne să fie confirmat de realitate”, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Rezervele acestuia nu au niciun fundament, cel puțin legat de SARS-Cov-2, dat fiind faptul că există un consens în lumea științifică referitor la încheierea pandemiei odată cu apariția variantei Omicron, care provoacă doar forme ușoare de boală. Astfel, incertitudinile legată de o posibilă evoluție a virusului nu sunt decât un pretext pentru a menține starea de alertă și restricțiile.

Adevăratul scop al certificatului

Ministrul Alexandru Rafila a recunoscut și el, ca și alți politicieni, că rolul certificatului verde era unul singur: acela de a-i forța pe oameni să se vaccineze. „E foarte clar că certificatul nu influențează dorința de vaccinare”, a spus Rafila. În fapt, propaganda oficială a explicat că rolul certificatului verde era împiedicarea transmiterii virusului de către nevaccinați, impunând lockdown-ul pentru aceștia timp de aproape 6 luni. Ultimele date oficiale publicate de Institutul Național de Sănătate Publică au arătat că numărul vaccinaților infectați este mai mare decât al nevaccinaților infectați, dovedind ceea ce s-a tot spus, că vaccinații transmiteau, de fapt, virusul. ”Menținem unele măsuri, ca să nu le retragem pe toate. Centura de siguranță e reprezentată de masca în interior, lipsa aglomerației și – foarte important – activitatea în baruri și cluburi să o menținem închisă, cel puțin pentru o perioadă”, a mai afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Mica relaxare

Printre măsurile de relaxare anunțate se numără accesul fără certificat Covid în centrele comerciale, în instituţiile publice, pensiuni şi restaurante. În rest, certificatul verde rămâne obligatoriu în sălile de sport și fitness, în bazinele de înot, la activitățile recreative și sportive, la competițiile sportive, la locurile de joacă pentru copii, la cinematografe, spectacole și festivaluri în interior sau în aer liber, precum și la conferințe, cursuri și workshopuri. Totodată, activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor va rămâne interzisă.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.130 afisari

12 COMENTARII

  1. Nu văd de unde atâta mirare , așa vă zicea suflețelul , că are legătură cu hoitul personal ? Cât de tălâmb să fii să mai faci calcule și la suma de analize revelatoare asupra subiectului vaccinal . Dacă vreți să știți când se va încheia , priviți încă o dată chipul satrapului de mai sus , și vă veți lămuri . Urmașii urmașilor , etc

  2. Amenda si restrictii doar pentru romani.Pentru refugiati, nu .
    Bravo, Rafila!
    Vot…nu.

  3. Bai rafilstein, vezi ca la voi numai cobaii tai de fazani vaxxinati cu 3 doxe in cap mai umbla cu maskarada pe mekla pe strada, iar ceilalti se pisa pe ei !! Si asta inca din octombrie, nu de acum !! Bai, e o adevarata placere sa vezi cate un idiot inutil din asta cum face spume la gura cand te vede ca tu esti fara masakarada, iar ala se asfixiaza incet si sigur, asta inseamna sa fii cu adevarat un cobai fazan masochist !! Ha ha ha 🙂 Sa fie primit !! Ha ha ha 🙂 Bai Rafilstein, bai jidanule nazist imputit, de cand intra rusnacii si la voi in Bukale, ai pus-o, bai sekuriciule, o sa te spanzure aia de limba pe cel mai frumos stalp de pe Magheru, asta ca sa nu iti faci si alte iluzii !! Acum toti asteapta numai momentul oportun, o sa sara la beregata la voi cand nu va asteptati !! Hai ca nu mai e mult, imediat incepe marea vanzoleala si la Bukale, sa vezi atunci Crima si Pedeapsa !! Ha ha ha 🙂 Bai imputitule nazist ordinar, dar Plandemia ta de tot kakatul unde s-a ascuns, a sters-o cumva inapoi in China komunista natala ? Ha ha ha 🙂 Bai, vezi ca oamenii muncii si ai somajului tehnic de abia asteapta sa iti schimbe cravatele, total pe gratis, tot asa cum si voi faceti genocid de 2 ani in spitalele voastre imputite de Soylent Green !! Si vezi ca odata pornit balamukul si in Bukalistan, toti retardatii astia de ueserei o vor lua in mana, la propriu !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Novaxx Djokovici Macht Frei 🙂

  4. Claudia Marcu.Autorul Articolului.
    Era previzibil si asta.nici macar nu i-a dus capul sa faca ceva nou.i-au copiat pe italieni care au inventat o stare de urgenta datorita razboului din ucraina.
    Asa fac acesti batrani senili care isi imagineaza ca stapanesc lumea.cand raman fara solutii inventeaza crize,pandemii,razboaie.
    Ca sa revin la subiectul articolului,se va intampla ceva.In Romania nu mai exista clasa de mijloc din 2008.A fost maturata de criza.Multi au plecat din tara.
    Au ramas sa se bazeze pe burghezia muncitoreasca si aristrocratia taraneasca a statului.adica bugetarii.De aici o sa li se traga.Nu mai au bani sa-si plateasca slujbasii,capusele,parazitii se stat

  5. Nu va pati nimic Rafila. Nici el, nici politicienii. PSD e in topul preferintelor alegatorilor. La mintingul care se anunta national al partidului AUR contra masurilor anti-covid au venit 1000 de persoane. Romanii sunt oi lase care accepta docil tot ce li se intampla. Nu va amagiti, pot sa tina astia starea de alerta si 19 ani, oaia romaneasca rabda. Suntem singurul popor unde exista expresia ” mamaliga nu explodeaza”! Vai de steaua noastra!

  6. De ce articolul acesta nu se mai gaseste pe site decat daca ‘sapi’ dupa el? In schimb, sunt foarte ‘la-demana’ articolele laudative si bucuroase ce prezinta acele putini restrictii modificate pe care guvernul, in mare sa miluire fata de poporul netrebnic, a binevoit sa le anunte? Cenzura a ajuns si aici? Starea de fapt este, asa cum prezinta autoarea ACESTUI articol, ca NICI o restrictie dar mai ales STAREA de ALERTA nu ar trebui sa mai existe!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger