AcasăCORONAVIRUSIncredibil. Cine au fost specialiștii care au ordonat lockdown-ul și restricțiile Covid

Incredibil. Cine au fost specialiștii care au ordonat lockdown-ul și restricțiile Covid

Raed Arafat a decis lockdown-ul, închiderea școlilor și toate restricțiile din pandemie

Celebrul Comitet tehnico-științific secret, care se afla în spatele deciziilor care au impus lockdown-ul, închiderea școlilor și limitarea drastică a drepturilor și libertăților, era format, în majoritate de militari. Dezvăluirea a fost făcută de actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, care, se pare că ar fi fost unul dintre puținii medici de specialitate din acest comitet, dar ale cărui păreri nu erau luate în seamă.

Decizia de a introduce lockdown-ul în 2020, când existau sub 100 de cazuri Covid, iar varianta care circula era foarte puțin contagioasă, a fost luată în urma analizelor făcute de un Comitet tehnico-științific înființat ad-hoc. Componența acestui comitet a fost ținută la secret, deși hotărârile luate de membrii acestuia deveneau, peste noapte, hotărâri, decrete și ordine obligatorii, care afectau viața tuturor.

După mai bine de doi ani, aflăm de la actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, că în acel comitet erau prea puțini medici, cei mai mulți membri fiind militari. Și nu militari de la MApN, ci militari din zona pompierilor de la DSU. Practic, așa cum se și bănuia, cel care a luat deciziile care au prăbușit economia și a afectat iremediabil educația copiilor era Raed Arafat și, probabil, subalterni de-ai lui din zona pompierilor. Ministrul Rafila fusese și el cooptat în acest comitet, însă părerile acestuia nu erau luate în seamă. Una dintre aceste păreri a fost că școlile nu trebuie închise, mai ales în condițiile în care numărul de cazuri Covid era insignifiant.

”M-am opus vehement deciziei de închidere a școlilor în martie 2020, pentru o lungă perioadă de timp. Eram și eu membru într-un așa-zis comitet tehnico-științific de sprijin al celor care luat decizii în acel moment. Viața a demonstrat, și nu numai în România, că a fost o măsură greșită, care a afectat și va afecta modul de dezvoltare și de evoluție a copiilor, care nu au avut acces la educație și la viața lor normală.  În acest comitet tehnico-științific, care lua deciziile și care cred că mai există și azi, majoritatea nu erau medici, ci militari. Dar, dacă discuți de o problemă medicală, deciziile trebuie luate pe baza recomandărilor celor care sunt de meserie”, a declarat Alexandru Rafila.

Dictatură militară, nu sanitară

În cei doi ani de pandemie, s-a vorbit tot timpul despre o dictatură medicală, deși au fost multe voci din zona sectorului de sănătate care au susținut că interdicțiile, lockdown-ul și restricțiile nu au fost impuse de medici. Acum aflăm că nu era o dictatură medicală, ci una militară. Toate măsurile de arest la domiciliu, de închidere a unităților economice, soldate cu falimente și cu sume enorme cheltuite din buget pentru plata șomajului tehnic, nu au avut niciun efect în reducerea numărului de cazuri Covid. Indirect, acest lucru l-a recunoscut și Alexandru Rafila, care a spus, referitor la ceea ce se întâmplă acum în China, că politica ”zero Covid” este imposibil de realizat, dat fiind că vorbim despre un virus cu transmitere aerogenă. Adică închiderea oamenilor în case nu a avut și nu va avea niciodată efect, pentru că virusul va continua să circule, singura soluție pentru obținerea imunității fiind trecerea prin boală.

Raed Arafat, șeful șefilor

Președintele Comitetului tehnico-științific, cu denumirea oficială de Grup de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, a fost și este Raed Arafat. În OUG 21/2004, se preciza că ”pentru stabilirea strategiilor și programelor privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, Comitetul național pentru situații de urgență poate solicita consultarea unor experți, specialiști, cadre didactice sau cercetători constituiți în grupuri de suport tehnico-științific”. Nicidecum pompieri militari, care să decidă soarta românilor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.360 afisari

35 COMENTARII

  1. închiderea școlilor și limitarea drastică a drepturilor și libertăților, era format, în majoritate de militari, ei na, acum o sa incepeti sa spuneti ca arafat este găozar ? chiar nu vreti sa intelegeti ca inteligenta militara este oximoron. Ex: yes,sir; no, sir; no excuse, sir; sir, may I make a statement; sir, may I ask a question; sir, I do not understand; and sir, I do not know.

    • Evervescenta civica #rezist, cică formata ad-hoc nu mai face nimic acum, ca la ordonanță 13 știm bine cum, au lucrat la comanda ONG-urile externe, în special corporatiști, cât mai trebuie sa suportam acest trădător de țară

    • Numit si GUVERNUL Romaniei , PLEAVA SOCIETATII CORUPTE , AU PUS MANA PE PUTERE SI IMPUN DICTATURA
      JEGURILE DE PE SITE-eul ziare.com IMPUN CENZURA ! ANALFABETII LINGAI IN CUR , CE SE CRED JURNALISTI DISTRUG LIMBA ROMANA . O SCHINGIUESC ZILNIC
      Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!!
      FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE , VIERMI DE KLOSET , SCATOFAGI
      SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com.
      FTVNG zoaie.com !

      • Foarte frumos si la subiect.Din cauza acestor mafioti,acestor carpe am fost nevoit sa parasesc tara.Ramaneti cu bine

    • Numit si GUVERNUL Romaniei , PLEAVA SOCIETATII CORUPTE , AU PUS MANA PE PUTERE SI IMPUN DICTATURA in FRUNTE CU NAZISTUL JUCATOR DE GOLF , TURISTUL DE LA PIRAMIDE , ANALFABETUL FUNCTIONAL RETARDAT CE A DENUMIT SI IMPUS UN PRIM MINISTRU IMBECIL SI INCOMPETENT CE NU S-A MAI VAZUT , MAI RAU DE CAT DANCILA
      JEGURILE DE PE SITE-eul ziare.com IMPUN CENZURA ! ANALFABETII LINGAI IN CUR , CE SE CRED JURNALISTI DISTRUG LIMBA ROMANA . O SCHINGIUESC ZILNIC , SLUGI JEGOASE PUPIN CURISTE

  2. amindoi impuscati in cap ! …doua javre psihopate ! …glontul pe teava si fireeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! ….morti vrem sa ii vedem pe psihopatii astia !

  3. Unde s- a.mai pomenit Comitet „secret” pentru luarea unor masuri cu impact direct asupra drepturilor si libertatilor cetatenilor? Cred ca nici in China nu exista.Trebuia sa fie transparent, vizibil, ca orice cetatean are dreptul la apararea drepturilor sale.Pe cine cheama in judecata?
    Dar daca tot este.momentul adevarului,sa ne spuna Rafila ce comitet tehnico- stiintifico- fantastic a stabilit schema de tratament , initiala, cu oxigenoterapie la greu, care s a dovedit a nu fi eficienta?
    De ce s – a incalcat dreptul liberal de a profesa a medicilor, impunand cu forta, aceasta schema de tratament ?

    • „Comitetul” era secret pt că nu trebuia să știm că oculții l-au plantat pe satrapul arahat la butoane.
      În concluzie, NU a fost dictatură medicală , DAR NICI militară.
      A FOST O DICTATURĂ IMPUSĂ DE OCULTĂ SATANISTA PRIN COMITETUL ARAHATIAN.
      Tactica asta dementă a funcționat in multe țări. Și e incredibil cum acest grup restrâns, dar potent financiar a reușit să îngenuncheze aproape toată Planeta…

  4. Specialisti gropari a avut cei mai multi arahat care a reusit sa discrediteze si militarii si medicii pt ca le a placut banutul si au transformat in hartie higienica toate studile lor si juramantul!! Toti niste nemernici pe care Bunul Dumnezeu ii va judeca . De indata dar nu asa cum stie iohann care isi bate joc de limba romana!!!

  5. Praful, pulberea si ruina sa se aleaga din toti cei care au asuprit, chinuit si mintit poporul roman cu plandemia Covid, care au inlesnit sau participat la moartea a 63.000 de romani, care au incasat bani din aceasta mizerie. Sa fie sangele mortilor pe capul si pe urmasii tuturor ingerilor mortii si a escrocilor care au participat la asta. Din tot ce au furat si escrocat sa le ajunga bani de tratat boli grave INTRATABILE , de lumanari, coliva si parastase. Sa se sature tot Comitetul, comisiile, arafatii, jurmele, dentista, mahlerele, toate agatatorile si mogulii care au terorizat Romania. Sa piara si numele si neamul si averile lor pe pustiu! De la capul cel mai indracit pana la ultimul popit care a abdicat de la uman! Fie focul pe ei de pe casa si pana la crematoriu…ciumatii ticalosiei!

    AU FACUT DIN ROMANIA SAT FARA CAINI, CA S-AU BAGAT SUB PLAPUMA CU SCARAOTKI( URSULA CEA HOATA SI CRIMINALA)..IUDA S-A SPANZURAT PENTRU CA A TRADAT…ALO, CIOLACULE! CATULE, IOHANNIS, FLUTUR, STOLOJAN…NAIMITII MERCENARI AI BRUXELLESULUI…PARANDARATUL CINE L-A INCASAT? BUSOI??

  6. Articol penibil, de pură denigrare. Claudia nu se dezminte, ar trebui sa fie inventat un premiu pentru dezinformare, l-ar câștigă fără nicio problemă.
    Cu o încrâncenare, demnă de o cauză mai bună, e porcărit cât cuprinde unul din puținii oameni onești care au mai rămas în această țară. A trebuit să vină un arab pentru a pune pe picioare unul dintre puținele sisteme funcționale din această țară. Ca la comanda sar toți marțafoii de zece metri și să urle, că din gură de șarpe, că-i tradare.
    Dixit Caragiale: „Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădător”!!!
    Cam așa și sicofanții noștri.

    • Tot respectul pentru SMURD.
      Dar cand un medic specializat in medicina de urgenta se ocupa de gestionarea unei pandemii, cand este.nevoie de epidemiologi, pneumologi, virusologi, ATI( nu doar cei 4 -5 „specialisti” din media) de exceptie ,este ca si cand ai pune o bucatareasa sa conduca un avion.

  7. Arafat anchetat si bagat la puscarie 30 de ani. Ceilalti pompieri inchisi pe viata.

  8. Bai balestinianule borat de Arahat, vezi ca tot o sa te mangleasca unul din cei 6 mii de kamikaze ce i-ai facut in cei 2 ani de Plandemie de kakat, sansele sa scapi intreg sunt cam nule !! Ha ha ha 🙂 Si de umbli cu bat. Azov dupa tine, tot de vor curenta romanasii tai, care apropo nu sunt ai tai, bai tradatorule araboi de nam si de colonie esuata semi-bananiera !! Sa ai la tine tot timpul cravatele, o sa vina unii sa ti le schimbe pe gratis, bai vaxxinatule in cap in fals !! Ha ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Araboiu Not Macht Frei 🙂

  9. Comitetul științific era de fapt comitetul infractorilor. Pompieri militari?! Pentru ce militari? În ce tara trăim?! Care pandemie?! Care mortalitate?! Trăim momente unice în ceea ce privește paradoxurile existențiale și funcționale ale omului….
    Arahat in pușcărie și toți cei care au creat aceste mizerii, smurd-dsu și pandemie…..

  10. ce draguti erau rahatii astia cu pistol mitraliera si humvee-uri pe strazi sa impuste covidul… sau pe noi?

  11. IN 2012 AM IESIT IN P TA UNIVERSITATII PTR A L SUSTINE PE ARAFAT , ACUM TREBUIE SA IESIM PTR A L CONDAMNA PE ARAFAT ! DESI NU L AM APRECIAT NICIODATA PE BASESCU , IN PRIVINTA LUI ARAFAT SE PARE CA A AVUT DREPTATE- O JIGODIE CU ASPIRATII MEGALOMANICE….POATE DEVINE PRESEDINTELE ROMANIEI, CINE STIE? LA CAT SUNTEM NOI DE TAMPITI…..

  12. CAND ROMANIA A AJUNS PE MANA SABOTORILOR ,IRESPONSABILILOR ,INCOMPETENTILOR SI TRADATORILOR ,DE CE VA MIRATI CA ATI FOST TRATATI CA O TURMA DE VITE !.
    INCHIDEREA SPITALELOR !, IGNORAREA A SUTE DE MII DE BOLNAVI CRONICI ,LIPSIREA DE SERVICII MEDICALE A DUS LA MOARTEA A ZECI DE MII DE ROMANI INAINTE DE VREME !,LIPSA MEDICAMENTELOR SI IGNORAREA A ZECI DE MII DE BOLNAVI CU CANCER ASTA NU-I GENOCID ?.
    DISTRUGEREA VIITORULUI A MILIOANE DE TINERI PRIN SUSPENDAREA PROGRAMELOR SCOLARE NU-I GENOCID ?.
    CE ASTEPTATI VOI SPECIALILOR VOI DNA ,TU AVOCATUL POPORULUI ,TU PROCURORUL GENERAL AL ROMANIEI ,DE CE NU VA AUTOSESIZATI ?, SUNTETI COMPLICI LA ACEST DEZASTRU NATIONAL ?,NU SUNTETI INSTARE SA INCADRATI ACESTE CRIME CU PREMEDITARE ?,PENTRU CE SUNTETI PLATITI REGESTE ?-CA SA INGROPATI ADEVARUL !.
    DE CE ROMANIA SE PRABUSESTE CONTINU DE 32 DE ANI ?-VEZI IRESPONSABILITATEA SI INCOMPETENTA CELOR CARE DE 32 DE ANI N-AU TRIMIS IN TRIBUNAL DOSARUL LOVITURII DE STAT DIN 89 !!,IAR PENTRU ASTA SI-AU ARANJAT SALARII SI PENSII NESIMTITE LA VALORI ASTRONOMICE IN COMPARATIE CU MAJORITATEA ROMANILOR CARE AU TRUDIT SI TRUDESC PENTRU ROMANIA.

  13. S-a facut tot posibilul ca oamenii sa fie protejati impotriva imbolnavirii. In familia noastra ni s-a adus virusul de la scoala pentru ca testarea elevului bolnav s-a facut tarziu. Si noi am fi crezut ca e o raceala daca nu ramaneam toti din casa fara gust si miros deodata si ne-am testat apoi.Lockdown-ul a protejat de o explozie a imbolnavirilor si transmisiei.

  14. Băse era realist. Corupt dar realist. Mafia psd a fost cea care i-a tras-o lui Băse in conjunctura cu arahat. Acum îl puteți pupa în sfincterul rectului pe tov Băse. Popor de idioți…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger