AcasăCORONAVIRUSIncredibil! Bolnavii Covid în stare gravă, împiedicați să ajungă în spital

Incredibil! Bolnavii Covid în stare gravă, împiedicați să ajungă în spital

”Ambulanța: ”Stați acasă, că în spitale se moare!”

Secretarul general al Societății Naţionale de Medicina Familiei, dr. Daciana Toma, atrage atenția că au început să se facă presiuni pe bolnavii Covid pentru a nu se interna în spitale. Situația este cu atât mai gravă cu cât starea pacienților este deteriorată, având nevoie urgentă de evaluare și tratamente în unitățile sanitare.

Pe lângă faptul că nu pot prescrie antivirale, medicii de familie se lovesc acum și de alte probleme, la fel de grave. Chemat la domiciliul pacienților în stare gravă, personalul de pe ambulanțe face presiuni asupra acestora să nu se ducă în spital, spunându-le că în spitale se moare.

”Când eu ajung la concluzia că pacientul trebuie evaluat, este pentru că starea lui nu este bună deloc. Am un caz cu un bolnav Covid care are febră de 6 zile, tușește de rupe, deși i-am dat și antibiotic, dar degeaba. A chemat ambulanța, dar cei de la ambulanță i-au spus că, de fapt, nu este cazul să-l ducă în spital, că acolo e rău, că se mai și moare, că e aglomerație, că în spital nu știe ce îi face și că de acolo nu se știe cum se întoarce și că mai bine să stea acasă. Mai am un pacient vârstnic, care are în antecedente accident vascular cerebral și care nu și-a luat rețetele cu anii, deci un pacient neglijat. Mai era și căzut, cu traumatism cerebral, și erau pozitivi și el, și soția lui, iar bătrânul nu mai mânca. Cum ați interpreta un astfel de caz?  Și, în aceste condiții, cei de la Ambulanță au spus familiei să nu-l ducă în spital, că mai bine îl îngrijesc acasă, să nu moară în spital. Nu se poate așa ceva”, ne-a declarat dr. Daciana Toma, secretar general al Societății Naţionale de Medicina Familiei.

Autoritățile nu s-au pregătit deloc pentru valul 4

Medicul Daciana Toma s-a arătat extrem de indignată față de lipsa de pregătire a autorităților pentru valul 4, arătând că este un haos total și că rezultatele în Corona Forms apar și după 4-5 zile.  ”La sfârșitul săptămânii trecute, am avut un caz cu soț și soție, în care rezultatul prin Corona Forms a venit la soție, dar pentru soț nu. Iar eu nu am de unde să aflu. Dacă pacientul mă sună și îmi spune că și-a făcut test rapid și a ieșit pozitiv, îi spun să sune la DSP să vină să-i recolteze, pentru că testul personal nu are nicio valoare. Eu le dau bolnavilor Covid paracetamol sau nurofen și vitamine. Din punctul meu de vedere, dacă este mai grav de atât, este nevoie de evaluare la spital, cu radiografie sau CT. Dacă are tuse cu expectorație și ceea ce îmi descrie sugerează că are și o suprainfecție, îi dau și antibiotic, dar nu este obișnuit”, ne spune dr. Daciana Toma.

Zile în plus la concediile medicale

Se cheltuie foarte mulți bani de la buget absolut inutil, atrage atenția secretarul general al Societății Naţionale de Medicina Familiei, arătând că, din cauza proastei organizări, se dau pentru carantinare peste 20 de zile de concediu medical, când, de fapt, 14 ar fi arhisuficient. ”Când un om a decis să sune la ambulanță, aceasta sosește, în ultima vreme, la mai mult de 72 de ore, pentru testarea în cazul apariției simptomatologiei. Pe de altă parte, dacă pacientul este pozitiv, concediul medical intră în vigoare din momentul în care a primit rezultatul testului. Dar eu îi dau izolare de când m-a anunțat pe mine. El îmi spune că are simptome, eu îi spun să stea acasă și să sune la Ambulanță, iar ambulanța vine peste trei zile sau am confirmare la test peste trei zile, iar eu de atunci număr 14 zile pentru concediu medical. Dar, conform legii, eu îi dau concediu de izolare de când am luat la cunoștință. Adică trei-patru zile de concediu sunt în plus. Normal ar fi ca perioada de concediu să se considere măcar din momentul în care a sunat la Ambulanță. Pentru că anomalia asta cu zile în plus la fiecare pacient consumă foarte mulți bani de la buget. Se poate ajunge și la peste 20 de zile de concediu medical pentru că nu există organizare. Pe bani publici, nimeni nu întreabă ce se întâmplă, nimeni nu răspunde”, ne-a mai precizat dr. Daciana Toma.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.849 afisari

11 COMENTARII

  1. Si cine mai intra ba in spitalele platite de cetateni din impozite????Aerul si oxigenul in exces care duce la explozii???

  2. CEVA NU PUȘCĂ! DE LA LUCOVID NU FACI FORME GRAVE! ASTA-I CLAR!!!
    Iar de la varianta lui Pește Prăjit, Delta, nici atât. Asta-i ca o răceală.
    Care val 4??? Pur și simplu ce spune kiurveta de Toma daciana este propagandă alarmistă! Waxerește!
    Și observați cum pune problema, jigodia waxeristă: zilele de C.O. sunt risipă de bani nu sporul de 80% dat pentru
    cei ce „luptă” cu lucovidul. Pentru „eroi”.
    Ia să nu se mai dea aceste sporuri, să vedeți ce repede ar dispărea și „pandemia”.

    • Corect, tot cu propaganda covidista îi dau scârbele astea. Cand îi mai auzi si cu ” autoritatile ” iti vine sa pui mitraliera si pe ei si pe ” autoritatile ” alea.

      • Lasa, ca ii vaccineazas oblgatoriu catu si arahat !
        Sa simta pe pielea lor crimele pe care le-au facut !!!

  3. Sa ia antibioticul cu isoprin
    osine,aspirina ,vitamina d3,zinc ,vit Cu și să consume numai fructe și legume crude

  4. Cine stabileste ca acei bolnavi au covid?Tovarasa Daciana?Nu mai exista in tara asta bolnavi de inima,cancer,boli digestive,reumatism?Mie mi se pare ca tagma asta de doctori este prostita de atatia bani cati i se baga pe gat.Multi cred ca au luat-o razna.

    • 80% doar spor de lucovid. Plus mai știu eu ce alte sporuri mai au… Și au. SUNT BANI LA CARE NOI NICI NU VISĂM. ȘI NU TREBUIE SĂ FACĂ IMIC. Răceala și gripa trec de la sine.

  5. Medicii au ajuns emblema criminalilor cu intentie…DAR ARAFAT LE DA VARIANTA SA NU AJUNGA IN PENITENCIAR LA RAHOVA…II OBLIGA SA SE VACCINEZE…OR SA SE INFUNDE CHIUVETELE…UN CERTIFICAT FALS…FARA INJECTII..200 EURO! HUOOOOO!

  6. Intră în capul sec al chibiților de circumstanță și ideea că în spitale nu mai sunt locuri?
    Ca de mâine se face efectiv traj cu cine moare și cine mai primește o șansă să rămână în viață?

  7. GENOCID !!!!!!!!!!!!!!!!!!!,IRESPONSABILTATE ??,INCOMPETENTA ?PROSTIE ? sau toate la un loc .
    CERT ESTE CA DE 20 DE LUNI SE MOARE PE CAPETE, IAR GUVERNANTII AU FACUT DIN ACEASTA PANDEMIE O AFACERE SI AVERI NESIMTITE.
    CEI CARE AR TREBUI SA VADA CA LEGEA DE BAZA CONSTITUTIA ESTE CALCATA IN PICIOARE DE BIVOLII DE LA GUVERNARE DORM PE SALARII ASTRONOMICE .
    CARDASIA GUVERNANTILOR CU JUSTITIA ,CLANURILE MAFIOTE ISI FAC MENDRELE ,IAR ROMANII PLATESC MAI NOU CU VIATA IRESPONSABILITATEA SI INCOMPETENTA
    CELOR SE JOACA DEA ADMINISTRATIA ,DEA GUVERNAREA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger