AcasăCORONAVIRUSIncidența COVID a trecut de 10 la mie în localitățile Otopeni și...

Incidența COVID a trecut de 10 la mie în localitățile Otopeni și Corbeanca. Prefectul de Ilfov recomandă purtarea măștii în spațiile aglomerate

Incidența COVID a trecut de 10 la mie în Otopeni și Corbeanca/Prefectul de Ilfov recomandă purtarea măștii în spațiile aglomerate (sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii - România)

Revine în discuție subiectul purtării măștii de protecție, în contextul COVID. Ca recomandare, în cazul spațiilor aglomerate.

Un mesaj a fost transmis joi, 28 iulie, de la vârful Prefecturii Ilfov. S-a anunțat că rata de incidență a virusului SARS-COV-2 depășește pragul de 10 la mia de locuitori în localitățile Corbeanca și Otopeni.

Și ca urmare, prefectul județului Ilfov, Simona Neculae, a transmis o serie de recomandări pentru locuitori. Inclusiv aceea ca oamenii să folosească masca de protecție, în spațiile publice aglomerate – atât în cele închise, cât și la exterior. Dar și în mijloacele de transport în comun.

„Dragi cetățeni ai Județului Ilfov, vă informăm că la data de 28 iulie 2022, pe raza județului Ilfov rata de incidență a virusului SARS-COV-2 este de 5,49 la mia de locuitori, iar pe raza localităților Corbeanca și Otopeni rata de incidență a virusului SARS-COV-2 este de 10,82 la mia de locuitori, respectiv 10,12 la mia de locuitori”, a transmis Prefectura Ilfov, într-un comunicat.

Ce le mai recomandă oamenilor prefectul de Ilfov: igienizarea mâinilor după folosirea transportului în comun

Instituția a mai precizat că, în aceste condiții, prefectul Județului Ilfov, Simona Neculae, „transmite următoarele recomandări către populație:

– Recomandarea ca fiecare locuitor să utilizeze masca de protecție în următoarele situații:
o Spațiile publice închise, aglomerate;
o Spațiile publice deschise aglomerate;
o Locurile unde se organizează petreceri sau festivaluri;
o Mijloacele de transport în comun;
– Recomandarea de evitare a spațiilor aglomerate (închise sau deschise);
– Recomandarea pentru igienizarea mâinilor după folosirea transportului în comun sau după orice contact cu o suprafață potențial contaminată;
– Recomandarea de a fi aplicate măsurile individuale de protecție;
– Recomandarea de aerisire frecventă a spațiilor închise;
– Recomandarea de a se păstra o distanță minimă de 1,5 m în cazul în care sunt zone aglomerate.
– Recomandarea de a rămâne la domiciliu în cazul apariției simptomelor și de a lua legătura cu medicul de familie în scopul îndrumării”.

author avatar
Andrei Coman
240 afisari

8 COMENTARII

    • As fi bucuros sa fiu din nou in slujba cetatenilor. Sa le controlez declaratiile sau sa le ard cate un baston.

  1. Bai miliardarilor deca-denti din Corbeanca si Otopeni, bai Dan Negru, bai paka-liciule ra-ta-t, asculta comanda la Comandor Ghergisan, daca nu vrei sa iti iei un ditamai pu-lanul intre ochi, de o sa vezi numai zert-ifikate verzi pe toti peretii SUV-ului tau de ne-am pr-ost !! Bai, de maine, cu totii cu mas-kara-da pe me-kla si pe ku-r-kubeu, sa nu cumva sa deveniti si maim-utze neb-une, ca va ia pe toti mama dr-aku-lui, s-a inteles ? Ha ha ha 🙂 Vreti sa vina insusi marele ob-ez rat-at de 140 de kile, marele niku ciuk-anezu, sa faca toata ziua instructie si exercitii de fr-ont cu voi ? Ha ha ha 🙂 Bai, mai bine stati cu totii in case pe 35 de grade caldura afara, macar salvati si voi niste vieti, virtuale desigur 🙂

  2. testele dau rezultate false direct pozitiv multe din ele si reprezinta o escrocherie , iar masca nu te protejeaza de nimic . trece aerul , trece si virusul ca doar nu sint muste .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger